Statul îi sprijină cu 3.000 de euro pe cultivatorii de roșii în spații protejate

Ministerul Agriculturii vrea să le dea fermierilor 284,97 milioane lei (60 milioane euro) în 2020 cu titlu de ajutor minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, arată un proiect de Hotărâre publicat pe site-ul ministerului. „Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de maximum 284,97 mil. lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de maximum 60 mil. euro, şi se asigură (…) din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, arată un proiect de Hotărâre publicat pe site-ul ministerului. Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 14.248,8 lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019. Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în anul 2020. O suprafaţă de teren cultivată cu tomate în spaţii protejate poate face obiectul schemei de ajutor de minimis o singură dată pe an.

Alte articole

2 Thoughts to “Statul îi sprijină cu 3.000 de euro pe cultivatorii de roșii în spații protejate”

 1. Anonim

  ce face? pai la DADR bate vantul !
  nu e nimeni pe acolo ! sunt toti plecati la mitingul PSD de la Bucuresti !
  de ieri nu mai e nimeni la servici la astia in cladire ! toate birourile sunt inchise sau nu e nimeni in ele ! cica au plecat toti la Bucuresti cu directorul in frunte !
  nu credeti? uitati-va la stiri si o sa vedeti fetele tuturor angajatilor din ministerul agriculturi la mitingul psd !
  iar noi stam ca prosti pe hol si asteptam sa vedem daca avem cu cine povesti de problemele noastre, ale agricultorilor si nu ale politicienilor !!

 2. Anonim

  si au dus si fermieri cu ei
  pe care? simpluȘ cei datori !
  doar DADR, APIA, AFIR au bani de dat la fermieri, si cine imparte face legea

Leave a Comment