Record în agricultura sălăjeană

Pentru prima oară în ultimele decenii, efectivele de oi din Sălaj au depășit 300.000 de exemplare, a declarat inginerul Ioan Cherecheș, unul dintre puținii specialiști în zootehnie din județ. Creșterea este pusă, în opinia zootehniștilor, pe seama sprijinului acordat de guvern și Uniunea Europeană pentru acest sector de activitate. Este interesantă această creștere în condițiile în care, cel puțin în țara noastră, cererea pentru carnea de ovine este mare doar în perioada sărbătorilor pascale, iar în rest, consumul este extrem de scăzut. Desigur, România rămâne un important furnizor de miei în țările arabe. Anual, Sălajul trimite spre arabi zeci de mii de miei, au anunțat reprezentanții Asociației Crescătorilor de Ovine „Ovis” Sălaj, cea mai importantă structură asociativă din județ.

2 Thoughts to “Record în agricultura sălăjeană”

  1. […] Pentru prima oară în ultimele decenii, efectivele de oi din Sălaj au depășit 300.000 de exemplare, a declarat inginerul Ioan Cherecheș, unul dintre puținii specialiști în zootehnie din județ. Creșterea este pusă, în opinia zootehniștilor, pe seama sprijinului acordat de guvern și Uniunea Europeană pentru acest sector de activitate. Este interesantă această creștere în condițiile în care, cel puțin în țara noastră, cererea pentru carnea de ovine este mare doar în perioada sărbătorilor pascale, iar în rest, consumul este extrem de scăzut la nivel național. Desigur, România rămâne un important… Citeste mai mult […]

  2. Mioara

    Ce analiza tâmpită!!! Normal ca cererea e scăzută la consumul de carne! Asta din cauza prețului mare! Asta de ce nu ne spune “specialistul”?

Leave a Comment