Noi modificări aduse legislaţiei privind comercializarea produselor fertilizante

În şedinţa Guvernului de astăzi a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri aplicabile managementului produselor fertilizante, precum şi pentru modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de îngrăşăminte şi al îngrăşămintelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, adoptarea măsurilor legislative prevăzute în actul normativ va contribui la comercializarea produselor fertilizante pe teritoriul României în acord cu noua legislaţie europeană în vigoare.

Măsurile propuse vor asigura, de asemenea, trasabilitatea produselor fertilizante comercializate în România şi, totodată, vor proteja producătorii agricoli în vederea folosirii de produse de calitate şi cu eficienţă maximă pentru utilizarea în agricultură.

Prin actul normativ adoptat se reglementează regimul juridic al următoarelor categorii de produse fertilizante:

-care nu deţin marcaj CE;

-care deţin marcaj CE;

-testate şi autorizate în spaţiul Uniunii Europene;

-autorizate în condiţiile pedoclimatice din România;

-îngrăşăminte, amelioratori de sol şi nutrienţi utilizaţi în agricultura ecologică.

De asemenea, se stabilesc obligaţiile operatorilor economici, ale direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv ale structurii cu atribuţii în inspecţii tehnice din cadrul MADR pentru activitatea de supraveghere a pieţei şi controlul produselor fertilizante.

Totodată, Ordonanţa stabileşte sistemul de contravenţii şi sancţiuni în domeniul produselor fertilizante.

Actul normativ prevede dispoziţii tranzitorii pentru produsele fertilizante autorizate şi în curs de autorizare în baza actualului cadru naţional de reglementare în domeniu.

Ordonanţa reglementează şi modalitatea de recunoaştere reciprocă a produselor fertilizante testate în alte state membre UE şi asigură cadrul legal referitor la introducerea în ţară a acestora, se mai arată în comunicatul de presă.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

2 Thoughts to “Noi modificări aduse legislaţiei privind comercializarea produselor fertilizante”

  1. […] În şedinţa Guvernului de astăzi a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri aplicabile managementului produselor fertilizante, precum şi pentru modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de îngrăşăminte şi al îngrăşămintelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei. Potrivit sursei citate, adoptarea măsurilor legislative prevăzute în actul normativ va contribui la comercializarea produselor fertilizante pe teritoriul României în acord cu noua legislaţie europeană în vigoare. Măsurile propuse vor asigura, de asemenea, trasabilitatea produselor fertilizante comercializate în România şi,  » Mai multe detalii […]

  2. […] În şedinţa Guvernului de astăzi a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri aplicabile managementului produselor fertilizante, precum şi pentru modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de îngrăşăminte şi al îngrăşămintelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei. Potrivit sursei citate, adoptarea măsurilor legislative prevăzute în actul normativ va contribui la comercializarea produselor fertilizante pe teritoriul României în acord cu noua legislaţie europeană în vigoare. Măsurile propuse vor asigura, de asemenea, trasabilitatea produselor fertilizante comercializate în România şi, totodată, vor proteja producătorii agricoli în… Citeste mai mult […]

Leave a Comment