Mărturia unui fermier sălăjean: seceta distruge tot

Seceta se agravează în Sălaj. Ploile din ultimele zile sunt insuficiente pentru reducerea deficitului de apă din sol, sunt de părere fermierii. Producătorii agricoli locali și crescătorii de animale apreciază că seceta din acest an este cea mai gravă din ultimul deceniu.

„Seceta distruge tot, eu cred că e cea mai gravă secetă din ultimii zece ani. A fost secetă și în lunile aprilie și mai, iar culturile sunt afectate. Fructele au început să cadă, se coc mult mai repede și sunt mici. Și legumele sunt arse. Pășunile sunt pârjolite de lipsa apei. Am ajuns să le dau animalelor fânul pus pentru iarnă”, ne-a spus fermierul Radu Mălan din Sighetu Silvaniei. Și producătorii de legume din Crasna și Vârșolț se plâng de secetă și se tem că producția va fi mult mai mică în acest an. Fermierii ale căror suprafețe sunt afectate de secetă pot depune solicitări pentru a beneficia de sprijin, susțin oficialii Ministerului Agriculturii.

2 Thoughts to “Mărturia unui fermier sălăjean: seceta distruge tot”

  1. […] Seceta se agravează în Sălaj. Ploile din ultimele zile sunt insuficiente pentru reducerea deficitului de apă din sol, sun fermierii. Producătorii agricoli locali și crescătorii de animale spun că seceta din acest an este cea mai gravă din ultimul deceniu. „Seceta distruge tot, eu cred că e cea mai gravă secetă din ultimii zece ani. A fost secetă și în lunile aprilie și mai, iar culturile sunt afectate. Fructele au început să cadă, se coc mult mai repede și sunt mici. Și legumele sunt arse. Pășunile sunt pârjolite de lipsa… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    În comunism seceta se combătea prin sisteme de irigații, erau atunci 4 milioane de hectare irigate . În democrație se țin slujbe !

Leave a Comment