Fermierii primesc noi subvenții de la stat

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis fermierilor că în data de 22 februarie a semnat un ordin prin care a deblocat mai multe subvenții, urmând ca beneficiarii să-și primească banii în curând. O zi mai târziu, APIA a anunțat că sistemul informatic este pregătit și va autoriza la plată următoarele subvenții noi, care nu au intrat până acum la plată: PD-04 (Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil), PD-05 (Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici și gospodăriile tradiționale), PD-06 (Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști) și PD-25 (Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase).
Printre cele mai așteptate subvenții așteptate de fermierii sălăjeni este PD-04, pentru care a fost stabilit un cuantum de 73 euro/ha. De asemenea, cei care activează în sectorul zootehnic au șansa să se dezvolte în continuare, odată cu acordarea sprijinului ANTZ 9 acordat pentru ovine și caprine.

One Thought to “Fermierii primesc noi subvenții de la stat”

  1. […] intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole,… Articolul Fermierii primesc noi subvenții de la stat apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment