Fermierii din Sălaj, grav afectați de scumpirea îngrășămintelor. Producătorii spun că vor fi obligați să crească prețurile

Reprezentanții mai multor asociații agricole din Sălaj au anunțat că se confruntă cu probleme tot mai mari din cauza scumpirii energiei, dar mai ales a unor produse esențiale în agricultură. Cel mai bun exemplu este cel privind scumpirea îngrășămintelor, prețul unui sac de azotat de amoniu triplându-se în ultimele luni.

Problemele fermierilor au fost sesizate și sindicaliștilor. Președintele Cartel Alfa – Filiala Sălaj, Laurențiu Ghiuruțan, a atras atenția că prețurile au luat-o razna cel puțin în privința anumitor produse.

„Aceste creșteri aberante de prețuri și faptul că nu sunt ținute sub control măcar acolo unde ponderea lor înseamnă foarte mult, ne afectează tot mai mult. Ne ducem la Azomureș unde 80 la sută din prețul de producție înseamnă gazele naturale, fabrica fiind un mare consumator de gaz. Sacul de azot a urcat de la 79 de lei cât costa anul trecut, la 245 de lei în prezent. Este inadmisibil. Fabrica Azomureș, singurul jucător de pe piața internă din acest domeniu, este acum la nivel de avarie. Guvernul trebuie să reacționeze”, a declarat Laurențiu Ghiuruțan.

La toamnă vedem scumpirile

Printre fermierii sălăjeni care cred că scumpirea îngrășămintelor va avea consecințe grave asupra agriculturii se numără și inginerul Valentin Duca. Acesta ne-a declarat în mai multe rânduri că a crescut semnificativ prețul pentru înființarea și întreținerea culturilor agricole, iar asta va însemna mai mult ca sigur scumpiri în lanț mai ales din toamnă.

A. LUNGU

One Thought to “Fermierii din Sălaj, grav afectați de scumpirea îngrășămintelor. Producătorii spun că vor fi obligați să crească prețurile”

  1. […] Reprezentanții mai multor asociații agricole din Sălaj au anunțat că se confruntă cu probleme tot mai mari din cauza scumpirii energiei, dar mai ales a unor produse esențiale în agricultură. Cel mai bun exemplu este cel privind scumpirea îngrășămintelor, prețul unui sac de azotat de amoniu triplându-se în ultimele luni. Problemele fermierilor au fost sesizate și sindicaliștilor. Președintele Cartel Alfa – Filiala Sălaj, Laurențiu Ghiuruțan, a atras atenția că prețurile au luat-o razna cel puțin în privința anumitor produse. „Aceste creșteri aberante de prețuri și faptul că nu sunt ținute…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment