Direcția Agricolă Sălaj: culturile agricole din județ se prezintă bine

Reprezentanții Direcției Agricole Județene (DAJ)  Sălaj ne-au transmis situația la zi a culturilor din județ, statistică întocmită de DAJ Sălaj în urma solicitării cotidianului nostru.

În anul agricol 2017-2018, a fost însămânțată în județul Sălaj o suprafață totală de 12.896 hectare. Culturile de bază sunt cele de grâu, orz de toamnă, orzoaică de toamnă și rapiță, iar în primăvara acestui an suprafața însămânțată a fost de 52.484 hectare cu ovăz de primăvara, orzoaică de primăvară, porumb, floarea soarelui, rapiță, cartof, soia, legume în câmp și alte culturi.

Starea vegetației culturilor însămânțate în toamnă și primăvară se prezintă în general bine, au fost probleme la culturile de orzoaică și ovăz care, fiind însămânțate la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, din cauza condițiilor climatice sunt mai puțin dezvoltate, iar producția care se va obține va fi în general o producție mică fiind influențată și de evoluția condițiilor climatice pe perioada de dezvoltare a plantelor. Cultura de orz a ajuns la maturitate în multe zone, iar în perioada următoare, dacă timpul va fi favorabil, se poate începe recolta. Producțiile estimate la culturile de toamna sunt în general bune, după cum transmit reprezentanții DAJ Sălaj. Nivelul producțiilor obținute va putea fi cunoscut după recoltarea culturilor în pomicultură, viticultură și legumicultură. Specialiștii Direcției recomandă tuturor cultivatorilor să urmărească buletinele periodice de avertizare și să efectueze tratamentele recomandate întocmai și la timp, cu respectarea strictă a dozelor de substanță la fiecare hectar tratat.

 

 

One Thought to “Direcția Agricolă Sălaj: culturile agricole din județ se prezintă bine”

  1. Direcției Agricole Județene (DAJ) Sălaj cu ce se ocupa?

    cu statistica? sunt o armata de functionary la DAJ si nimeni nu stiu ce fac toata ziua? ii vezi toata ziua la cafea in fata institutiei, sau in spatele institutiei, pe cei mai cu bun simt !
    ei at trebui sa faca proiecte pe fonduri europene, cica sunt 10 angajati care cu asta se ocupa, dar nimeni nu a auzit de in proiect facut de ei. Daca mergi la ei gasesti unindivid plictisit si o doamna cate te trimite sus la APIA sa te interesezi singur de proiecte

Leave a Comment