Cultivatorii de roşii în solarii şi sere pot primi 3.000 de euro de la stat

Valoarea sprijinului financiar pentru acest tip de culturi este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, reprezentând contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an.

Programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate in spaţii protejate” îşi aşteaptă solicitanţii care se încadrează în condiţiile de eligibilitate. Beneficiarii schemei sunt producătorii agricoli – persoane fizice care deţin atestat de producător, – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare – şi persoane juridice. “Pentru a fi eligibili în solicitarea şi acordarea ajutorului de minimis – susţinerea produsului tomate în spaţii protejate (sere sau solarii), cultivatorii sălăjeni trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în sere sau solarii de minimum 1.000 metri pătraţi, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 centimetri, pe care să se găsească inscripţia „Program susţinere tomate, 2017, beneficiar numărul…, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Sălaj. Cultivatorii trebuie să obțină o producție de minimum 2 kilograme tomate/metru pătrat dar și să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kilograme, dovedită cu documente justificative”, ne-a comunicat Domiţian Benţe, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Sălaj. Cultivatorii trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul 2017. Se va ţine cont şi de faptul că producţia trebuie valorificată în perioadele ianuarie – mai inclusiv şi noiembrie – până în 20 decembrie. 

One Thought to “Cultivatorii de roşii în solarii şi sere pot primi 3.000 de euro de la stat”

  1. mariana

    Concluzia,primesti acest ajutor doar pentru productia din perioada ianuarie-mai respectiv noiembrie-decembrie. Multumesc pentru ajutor, altaintrebare

Leave a Comment