Au început controalele APIA. Sute de fermieri sălăjeni și mii de parcele intră în verificări

Reprezentanții Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Sălaj ne-au transmis că, începând din această lună, se efectuează controlul anual la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, aferente Campaniei 2019.

Astfel, la nivelul județului Sălaj, un număr total de 739 de beneficiari-fermieri vor fi verificați pentru a se constata respectarea normelor de ecocondiționalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal și în sectorul zootehnic.

“În Sălaj sunt 739 beneficiari supuși controlului clasic, 1.315 beneficiari în teledetecție dintre care 402 dosare sunt cu scop de control Eco, agromediu, tineri fermieri, SMR1 și zona verde. Sunt totodată supuse controalelor, un număr de 15.446 parcele”, au transmis reprezentanții APIA Sălaj pentru Magazin Sălăjean. Reprezentanții APIA Sălaj reamintesc fermierilor faptul că, în conformitate cu art. 1 din Ordinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 69/2019, Agenția pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are obligația ca în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop.

Fermierii sunt rugați să pregătească următoarele documente pentru a le pune la dispoziția inspectorilor: caiete de agromediu – pentru campaniile 2015, 2016, 2017, 2018 și 2019, în funcție de primul an de angajament, borderou cu evidența îngrășămintelor organice distribuite în afara fermei exploatației agricole, plan pentru ferma vegetală, plan de fertilizare, registrul individual al exploatației, registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, chitanțe, facturi – dacă este cazul.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment