APIA vizează carnetele de rentă viageră agricolă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat recent deținătorii de terenuri că în această perioadă se pot viza carnetele de rentă viageră agricolă. Acest demers se poate realiza fie prin prezența fizică la sediul APIA Sălaj, fie online. Pentru obţinerea banilor reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2023, rentierii vor trebui să ceară, în perioada 1 martie – 31 august, acordarea vizei anuale. Pentru vizarea electronică, fermierii vor trimite documentele necesare acordării vizei pe adresa de e-mail a centrului județean APIA pe raza căruia figurează cu domiciliul, iar apoi vor contacta telefonic funcționarii APIA locali pentru a primi confirmarea acordării vizei. În cazul decesului rentierului, renta datorată, până la data decesului acestuia, poate fi încasată de către moştenitori, cu condiţia respectării prevederilor art.8 din Legea 247/2005 Titlu XI, și cu depunerea cererii de moștenitor însoțită de o serie de acte justificative necesare la oricare centru APIA din țară până la data limită stabilită, respectiv 15 octombrie 2023.

Conform legii, plata rentei viagere agricole se acordă într-o singură tranșă anuală, aceasta urmând să fie plătită până la data de 30 noiembrie a acestui an, prin mandat poştal sau prin virament bancar în cazul în care titularul deține un cont valid.

Alexandra Roșu

One Thought to “APIA vizează carnetele de rentă viageră agricolă”

  1. […] a centrului județean APIA pe raza căruia figurează cu domiciliul,… Articolul APIA vizează carnetele de rentă viageră agricolă apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment