AFIR primește cereri pentru fondurile PNDR de procesare în agricultură

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai are disponibile fonduri nerambursabile pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR), până la finele lunii ianuarie.
Mai exact, din alocarea de 203 milioane de euro, stabilită pentru sesiunea din acest an, au fost depuse cereri de finanțare în valoare de 116 milioane de euro.
Data limită de depunere a solicitărilor de finanțare pentru procesarea produselor agricole este 31 ianuarie 2019, în limita fondurilor disponibile.
„În acest moment avem fonduri disponibile atât pentru înființarea unităților de procesare, cât și pentru dezvoltarea și modernizarea acestora. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le gestionăm, agricultorii produc multe materii prime, dar trebuie făcut pasul firesc către investiții în centre de colectare, de procesare, în unități care pot asigura un lanț alimentar integrat. Valoarea sprijinului acordat pentru procesare poate ajunge până la 2,5 milioane de euro, o sumă importantă pentru cei care doresc să investească în acest sector. De asemenea, în această perioadă sunt active mai multe linii de finanțare prin intermediul cărora se pot solicita fonduri europene prin PNDR 2020”, se arată într-un comunicat al AFIR.
Solicitanții pot depune cereri pentru participarea pentru prima dată la scheme de calitate (submăsura, sM, 3.1), alocarea aferentă acestei submăsuri fiind de 6,1 milioane de euro.
De asemenea, investițiile în exploatații agricole (sM 4.1), componenta sector vegetal (zona montană) beneficiază de o alocare de 26 milioane de euro, fiind depuse solicitări de finanțare de 11,8 milioane de euro.

Alte articole

Leave a Comment