Abator mobil la Pericei

Pentru că Sălajul se confruntă de ani și ani cu deficiențe în privința serviciilor de abatorizare la animale, autoritățile comunei Pericei au elaborat un program care vizează achiziționarea unui abator mobil.

Primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba, ne-a declarat că proiectul este de fapt un parteneriat între primărie și Asociația Crescătorilor de Animale din Pericei, iar programul vizează achiziționarea acestui abator mobil și utilizarea lui în folosul fermierilor din comună, dar și din localitățile învecinate. „Proiectul urmărește utilizarea de fonduri europene pentru acest obiectiv. Printr-un asemenea proiect eliminăm samsarii, intermediarii. De ce să avem nevoie de intermediari? Un asemenea abator, sub forma unui container, poate funcționa în folosul fermierilor de la noi, iar animalele pot fi sacrificate cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare. De ce să importăm carne, de ce să împărțim profitul din agricultură cu alții? Profitul trebuie să rămână la nivel local, la cei care muncesc”, a declarat primarul Boncidai Csaba. Proiectul vine la pachet cu o propunere de realizare a unei piețe în apropierea drumului național care traversează centrul de comună, o piață în care își vor putea vinde produsele fermierii din zonă, mai ales legumicultorii. „Ne-am gândit la un asemenea program investițional pentru a veni în sprijinul legumicultorilor de la noi. Îi vedeți zilnic cum își vând produsele la marginea drumului. Noi vrem să facem ceva pentru un comerț civilizat, un comerț în condiții optime. Trebuie să sprijinim dezvoltarea economiei locale pentru că numai așa tinerii rămân aici, acasă”, a adăugat Boncidai Csaba.

Foto cu caracter informativ

One Thought to “Abator mobil la Pericei”

  1. […] și utilizarea lui în folosul fermierilor din localitate, dar și din cele învecinate, conform Magazin Sălăjean. „Proiectul urmărește utilizarea de fonduri europene pentru acest obiectiv. Printr-un asemenea […]

Leave a Comment