10 octombrie – Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti

Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este marcată, începând cu anul 2017, în 10 octombrie, fiind instituită prin Legea 168/2017.
Potrivit legislaţiei, prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenit în proportie de 100 la sută din fermele din România și care au inscripționat pe etichetă drapelul țării noastre.

Sălăjenii vor putea sărbători această zi națională prin consumul de produse agroalimentare românești (legume-fructe, produse de panificație, carne și preparate din carne etc.) în Sălaj, care se vor găsi în piețele din Zalău, Șimleu Silvaniei, Jibou şi Crasna.

„Acțiunea are ca obiectiv promovarea produselor agroalimentare românești și câștigarea încrederii cosumatorului având un efect pozitiv pe termen lung, asupra producătorilor agricoli prin valorificarea propriilor produse către cosnumatori, încurajandu-se producția agricolă destinată consumatorilor români”, au transmis reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Sălaj.

Pe lângă produsele agroalimentare românești sunt promovate flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor, costume populare și obiecte de artizanat.

În judeţul nostru sunt înregistrate 13 produse tradiționale românești, dintre care 10 produse din carne și preparate din carne, două băuturi spirtoase și un produs din lapte (brânzeturi).
„Recomandăm consumatorilor din județul Sălaj și nu numai, să consume produsele obţinute de către producătorul agricol în exploatația pe care o deține, să aleagă de pe rafturile magazinelor sau din piețele agroalimentare produsele agricole obținute de fermierii noștri”, au mai spus oficalii din Agricultura sălăjeană.

Alte articole

Leave a Comment