Sala de sport de la fosta Şcoală 13, modernizată de Ministerul Dezvoltării Regionale

Sala de sport şi terenul aferent situat pe strada Salcâmilor, numărul 1din municipiul Zalău, aflat în domeniul public al judeţului, în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, a trecut în gospodărirea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Decizia privind transmiterea imobilului precizat, de la CJ Sălaj la CNI, a fost unul din proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de CJ din 10 octombrie, aprobat de consilierii judeţeni.
Este vorba despre sala de sport din incinta unităţii de învăţământ cunoscută în urbe ca fosta Şcoala numărul 13, unde CNI va realiza investiţii în cadrul „Programului naţional de construcţii de interes public sau social”. Potrivit proiectului de hotărâre în clădirea menţionată, investiţia va consta în lucrări de reabilitare, extindere şi dotare, iar principala obligativitate este menţinerea destinaţiei obiectivului realizat şi întreţinerea acestuia pentru o perioadă de 15 ani.
De precizat este faptul că, MDRAP asigură prin CNI realizarea „Programului Naţional de construcţii de interes public sau social”, care conţine subprogramul << Săli de sport>>, în cadrul căruia se pot finanţa anumite categorii de servicii şi lucrări respectiv: expertizare tehnică, expertizare energetică, proiectare, construcţii noi, reabilitare, consolidare, extindere, modernizare, finalizare structuri începute cu aceeaşi destinaţie şi dotare. Astfel, existând această oprtunitate de a beneficia de finanţare, CJ Sălaj a decis transmiterea unei părţi din imobilul situat în municipiul Zalău, strada Salcâmilor numărul 1, compus din clădire – sală de sport şi teren aferent în administrarea MDRAP.

Leave a Comment