Luna august aduce peste 200 de bilete de tratament pentru pensionari şi angajaţi

Asiguraţii din sistemul public de pensii, angajaţii, dar şi vârstnicii care vor să urmeze un tratament la preţ redus, pot achiziţiona prin intermediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj bilete de tratament. În această perioada a început distribuirea celor 172 de bilete aferente lunii august, seria a VIII-a, cu începere a tratamentului în perioada 14-17 august. Potrivit unor informaţii furnizate de reprezentanţii instituţiei, cele 172 de bilete sunt valabile în diferite staţiuni balneoclimaterice din ţară. Este vorba despre staţiunile Amara- Ialomiţa, Bala-Mehedinţi, Buziaş-Timiş, Pucioasa-Dâmboviţa, Bizuşa-Sălaj, Sărata Monteoru-Buzău, Olăneşti-Vâlcea, Geoagiu Băi-Hunedoara, Covasna-Covasna, Lacu Sărat-Brăila, Moneasa-Arad, Nicolina-Iaşi şi Băile 1Mai-Bihor. Pentru un astfel de bilet în care sunt incluse 18 zile de cazare, trei mese zilnice dar şi diferite proceduri de tratament, solicitanţii vor scoate din buzunar jumătate din valorea pensiei brute, iar celelalate categorii de persoane interesate vor plăti în funcţie de venit. Astfel, dacă asiguratul solicitant are un venit brut de până în 2.230 de lei lunar, acesta va achita jumătatea din valoarea unui bilet – aproximativ 750 de lei. În cazul în care venitul brut este mai mare de 2.230 de lei lunar asiguratul va achita integral preţul unui bilet care este cuprins între 1.550 şi 1.604 de lei.
Pentru a intra în posesia unui astfel de bilet de tratament, cei în cauză vor trebui să depună la sediul CJP Sălaj o cerere de solicitare, însoţită de o adeverinţă medicală de la medicul de familie, o copie a actului de identitate, cuponul de pensie respectiv adeverinţă de salarizare.
Numai în acest an la CJP Sălaj peste 3.100 de persoane din judeţ, pensionari şi deopotrivă salariaţi, au depus cereri în vederea obţinerii unui astfel de bilet de tratament, în condiţiile în care, în total, până în prezent au fost alocate 2.370 de bilete. De precizat este faptul că cererile se pot depune la instituţie, în baza actelor menţionate anterior, iar contravaloarea se va achita doar în momentul ridicării biletului.

One Thought to “Luna august aduce peste 200 de bilete de tratament pentru pensionari şi angajaţi”

  1. Anonim

    tara de hoti si mincinosi
    de ce nu respectati legea adica D-lege 118/1990 prin care se prevede ca fostii detinuti politici cati mai traiesc din ei beneficiaza gratuit de bilete de tratament in staiunile CS -de ce nu respecta legea reprezentantii guvernului ,numai noi sa o respectam?
    eu stiu pensionar care are dreptul conform legii si a depus cerere dar nu a primit nici macar raspuns nu cum aprobare.
    asta e statul de drept a lui base?

Leave a Comment