Elevii de clasa a IV-a, testaţi la matematică şi română

Elevii care termină clasa a IV-a, din trei şcoli sălăjene, au susţin astăzi,15 mai, evaluarea naţională-pilot la română şi matematică, organizată după modelul testelor internaţionale. Potrivit lui Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, cele trei şcoli selectate sunt: Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Şcoala Gimnazială Chieşd şi Şcoala Gimnazială Zimbor. Timp de două ore, începând cu ora 9, elevii au fost testaţi la limba română şi matematică, cu o pauză de zece minute între cele două probe.

Evaluarea este una standardizată, realizată pe un eşantion de elevi aflaţi în clasa a IV-a în unităţile din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, care are scopul de a furniza datele şi dovezile necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar“, conform metodologiei.
Peste o săptămână, urmează elevii de clasa a VI-a, care vor fi evaluaţi pe 22 mai.
Şcoala Gimnazială ”Simion Bărnuţiu” Bocşa şi Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei sunt şcolile selectate pentru evaluare la clasele a VI-a. Testele şi baremele de corectare sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sălaj,
evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea învăţării, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de învăţare şi pre-orientarea şcolară către un anumit tip de liceu. Testele conţin două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.

Leave a Comment