Campioana judeţeană la juniori D poate fi decisă miercuri

Viitorul Zalău şi Sportul Şimleu au terminat la egalitate, scor 1 – 1, partida disputată marţi după-amiaza, la Baza Sportivă „Viitorul” din Hereclean, în cadrul Campionatului Naţional de juniori D, faza judeţeană.

Şimleuanii aveau trei puncte avans faţă de echipa antrenată de Daniel Sabou, astfel că Viitorul era obligată să învingă pentru a păstra şanse la locul întâi. Cei care au deschis scorul au fost zălăuanii, prin Alexandru Nerţan, dar oaspeţii au restabilit egalitatea până la pauză, prin Hidi Sigismunt. Ambele echipe au mai avut ocazii de a marca, în partea a doua, Viitorul fiind, totuşi, echipa care a pus mai mult în pericol poarta adversă, având o bară, dar şi un gol anulat pentru motiv de ofsaid.
„Meritam să câştigăm meciul, având în vedere numărul de ocazii pe care le-am avut. Din păcate, am ratat mult, iar fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii. Nu pot să le reproşez nimic copiilor, pentru că şi-au dorit să câştige. Suntem la mâna rezultatelor şi aşteptăm meciul dintre FC Zalău şi Sportul Şimleu”, ne-a declarat managerul Viitorului, Daniel Sabou.
De cealaltă parte, Bogdan Pop a precizat că, pe finalul partidei, a avut puţine emoţii, având în vedere că Viitorul a beneficiat de câteva lovituri libere din marginea careului. „A fost un joc echilibrat. Ambele echipe am avut câte o ocazie mare, din situaţie de „unu la unul”, însă pe final, Viitorul a beneficiat de câteva lovituri libere şi am avut ceva emoţii. Speră m să câştigăm meciul cu FC Zalău şi să terminăm pe primul loc campionatul”.
După rezultatul de marţi, Sportul Şimleu a acumulat 17 puncte, în timp ce Viitorul Zalău are 13 puncte. Pentru a fi siguri că termină pe primul loc faza judeţeană la juniori D, şimleuanii sunt obligaţi să învingă FC Zalău joi, de la ora 17, într-o partidă ce se va desfăşura pe Stadionul Municipal din Zalău.
Dacă Sportul Şimleu şi FC Zalău termină la egalitate, Viitorul Zalău devine favorită la câştigarea fazei judeţene, având în vedere că în ultimele două etape va avea meciuri uşoare, cu echipele clasate pe ultimele două locuri.
Până la finalul campionatului, mai sunt de jucat partidele: Sportul Şimleu – FC Zalău, Luceafărul Bălan – Viitorul Zalău, FC Zalău – Luceafărul Bălan şi Viitorul Zalău – Randra Şimleu Silvaniei.
Clasament:
1. Sportul Şimleu 7 5 2 0 22 – 5 17p
2. Viitorul Zalău 6 4 1 1 19 – 6 13p
3. FC Zalău 6 2 2 2 9 – 8 8p
4. Randra Şimleu 7 2 1 4 10 – 14 7p
5. Luceafărul Bălan 6 0 0 6 1 – 28 0p

Leave a Comment