Comunele Dobrin şi Sălăţig vor avea apă şi canalizare anul acesta

Lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare în comunele Dobrin şi Sălăţig continuă în această perioadă, autorităţile locale încheind un act adiţional în baza căruia apele menajere vor fi deversate în staţia de epurare a oraşului Cehu Silvaniei. Acest aspect reprezintă o modificare faţă de Studiul de Fezabilitate (SF) şi Proiectul Tehnic (PT) iniţial, unde era prevăzută construirea unei staţii de epurare care să deservească ambele comune.
Directorul Asociaţiei Intercomunitare Valea Sălajului (care este iniţiatorul proiectului, n.r.), Ion Tămârş, a declarat că decizia de modificare a documentaţiei iniţiale a fost luată ca urmare a faptului că, între timp, staţia de epurare din Cehu Silvaniei a fost modernizată, iar edilii cehani au acceptat ca ea să deservească şi comunele Dobrin şi Sălăţig. „Ne-au dat acceptul, astfel că vom introduce o conductă de refulare de la Sălăţig la Cehu Silvaniei. Vom monta şi o pompă care să pompeze apa spre staţia de epurare”, a declarat directorul Asociaţiei Intercomunitare Valea Sălajului.
Potrivit sursei citate, fiecare din cele două comune vor avea câte un bazin cu apă din inox. „Până în martie, vrem să terminăm aceste lucrări. De asemenea, vrem ca până la fiecare din cele două bazine, care vor fi în Dobrin şi Verveghiu, să fie amanajate două drumuri pietruite”, a declarat sursa citată.
În urma implementării acestui proiect, cele trei sate din comuna Sălăţig vor avea anul acesta reţele de apă şi canalizare. Este vorba de Bulgari, Deja şi Sălăţig, în timp ce în comuna Dobrin, pe lângă centrul de comună, vor beneficia de infrastructură tehnico-edilitară localităţile Doba Mare şi Doba Mică, Verveghiu şi Sâncraiu Silvaniei.

Drumuri modernizate

Întrucât proiectul este unul integrat, cele două comune au beneficiat şi de investiţii în obiective sociale şi în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel, au fost reabilitaţi circa 13 kilometri de drum în satele Dobrin, Sâncrai, Doba şi Verveghiu, iar alţi patru kilometri – în localităţile Naimon şi Deleni. Totodată, în Doba a fost amenajat un Centru “After school” pentru copii, unde aceştia vor putea petrece câteva ore zilnic, sub supravegherea unui psiholog. „Vrem să oferim părinţilor posibilitatea de a avea unde să îşi lase copiii, din momentul când aceştia termină orele şi până la venirea adulţilor de la serviciu. Asistaţi de un pedagog sau psihlog, aceştia vor putea petrece timpul liber sau îşi vor putea face temele. Intenţionăm ca pentru început să lucrăm cu psihologi/pedagogi voluntari, iar ulterior poate reuşim să angajăm o persoană sau două”, a declarat directorul Asociaţiei Intercomunitare Valea Sălajului.
Centrul respectiv a fost amenajat într-o clădire mai veche, utilizată în trecut drept spaţiu comercial. „Construcţia a fost reabilitată şi modernizată, iar Centrul este dotat cu mobilier nou şi computere”, a declarat sursa citată.
Referitor la Căminul cultural din Dobrin, acesta a fost reabilitat, s-a înlocuit tâmplăria cu termopan şi a fost schimbat acoperişul. „Cei mai mulţi bani vor merge pe partea de apă şi canalizare, aceste lucrări sunt cele mai costisitoare, după care urmează drumurile. Mai avem de încasat ultima tranşă de bani, care este de 800.000 de lei. Partea cea mai grea este, însă, cea legată de cofinanţare. Va fi destul de dificil să ne descurcăm”, a declarat sursa citată.
Constructorul care s-a ocupat de proiect este asocierea de firme OMS Ungaria şi Drum Construct SRL. Proiectul sus amintit este unul dintre cele mai ample implementate în zonă, având o valoare totală de 6,5 milioane de euro – finanţare obţinută prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

9 Thoughts to “Comunele Dobrin şi Sălăţig vor avea apă şi canalizare anul acesta”

  1. anonim

    Notigul, de ce apartine? Acolo numai Dumnezeu poate face ceva, autoritatile cu siguranta nu.

  2. anonim

    vreau sa stiu si eu daca Notigul face parte din comuna Salatig,sau numai cu taxe si impozite…

  3. din notig

    Comuna Salatig este compusa din 5 localitati: Salatig, Bulgari, Deja, Mineu si Notig. Din cate se pare Notigul a ramas la stadiul din vremea raposatului…nici o investitie notabila din ’90 incoace. In rest ”sa traiti bine” cum spunea cineva.

  4. anonimul din notig

    da,acum am inteles, de Notig nici ca se pomeneste ceva, oare de ce, nu face parte din comuna, ca intotdeauna de altfel…pacat…ce vina avem ca ne-am nascut aici…nu ne baga nimeni in seama…domnule primar, chiar asa…

  5. anonimul din notig

    daca te uiti la satele invecinate, toate au asfalt, pe toate coclaurile…doar noi am ramas fara,de ce oare,pacat…dar eu cred ca toate pana intr-o buna zi,cel de sus ne va face si noua dreptate…si de trait bine, traim ce-om face…

  6. anonim

    Mineul nu face parte din com Salatg ca si Dobrinul acolo nu se face nimica

    1. din notig

      Mineul si Notigul se pare ca nu exista ,numai in campanie electorala isi aduc aminte ca mai sunt doua localitati in comuna.

  7. Anonim

    nenorocitilor notigul al doilea ca marime dar se gaseste in pusta maghiara

  8. Anonim

    F.B. Vor bea si ei APA CACANIE!

Leave a Comment