Elevii luptă cu „TU tun”, împotriva consumului de tutun

O clasă de elevi de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău a desfăşurat, luni, o activitate de informare în rândul colegilor pentru a-i convinge să renunţe la fumat. Această acţiune face parte din proiectul „TU tun”, pentru a marca Ziua Naţională fără Tutun, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Învăţământului Sălăjean.
Potrivit coordonatorului de proiect, profesor psihopedagog Monica Morar, aproximativ 500 de pliante cu mesaje împotriva consumului de tutun au fost distribuite de elevii implicaţi în proiect. „Elevii au creat fluturaşe prin care să transmită informaţii clare referitoare la beneficiile pe care le are o persoană care nu consumă tutun. Pornind de la conceptul peer-education, tinerii s-au organizat în echipe şi, îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu mesaje antitutun, acestea s-au deplasat, în fiecare pauză, în sălile de clasă pentru a transmite mesajul împotriva consumului de tutun şi pentru a interacţiona cu colegii lor”, ne-a spus consilierul şcolar Monica Morar.
Potrivit sursei citate între, obiectivele acestui proiect se numără: informarea elevilor cu privire la efectele consumului de tutun asupra stǎrii de sǎnǎtate; promovarea unui stil de viaţă sănătos; implicarea tinerilor în programe de prevenire a consumului de tutun cu scopul de a întǎri influenţa factorilor de protecţie şi de a reduce influenţa factorilor de risc; stabilirea unor modalităţi de prevenire a consumului de tutun.
Proiectul se va derula până la finele acestei săptămâni, astfel încât elevii din clasa organizatoare, respectiv a XI-a A, vor purta pe tot parcursul desfăşurării proiectului tricouri inscripţionate cu mesaje anti-fumat.

Leave a Comment