Ultima zi de pregatiri pentru simularea probei de informatica la bacalaureat

Ultima zi de pregatiri pentru simularea probei de informatica la bacalaureat Elevii claselor a XII-a vor sustine, maine, simularea probei de competente digitale din cadrul bacalaureatului 2010. Fiind pentru prima oara inclusa in probele examenului, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a propus aceasta simulare in scopul remedierii, din timp, a potentialelor probleme de organizare, dar si pentru familiarizarea elevilor cu acest fel de testare.

In fiecare unitate de invatamant liceal, Comisia de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va asigura conditiile desfasurarii simularii. Intrarea in laboratoarele de informatica se va face la ora 12:30, unde elevii vor verifica daca au pe desktop un fisier numit Examen.

Fiecare candidat va primi, la ora 13:00, subiectul tiparit si foaia tipizata pentru completarea raspunsurilor. Timpul de lucru este de 90 de minute, din momentul in care toti elevii au primit subiectele.

In prima jumatate de ora, candidatii vor avea acces la internet, timp in care vor putea rezolva doar subiectele pentru care trebuie sa acceseze diferite pagini de internet sau sa caute pe Google ori Yahoo. In cadrul probei de evaluare a competentelor digitale, candidatii vor demonstra ca stiu sa utilizeze calculatorul, cu alte cuvinte sa foloseasca internetul, dar si sa redacteze un document Word sau sa lucreze in Excel.

La sfarsitul sustinerii biletului extras, elevii vor primi un certificat cu una dintre mentiunile utilizator mediu, avansat sau experimentat. Centralizarea rezultatelor corectarii tuturor lucrarilor se realizeaza pana la data de 21 ianuarie 2010. Proba propriu-zisa, de evaluare a competentelor digitale, se va desfasura intre 19-29 aprilie 2010, iar intre 28 iunie-2 iulie 2010 se vor desfasura probele scrise.

Anul acesta, s-au inscris pentru a sustine examenul de Bacalaureat 2.668 de elevi, din cele 22 de licee din judetul Salaj, si anume 2.622 din promotia curenta si 46 din cele anterioare.

Leave a Comment