In week-end, Ghinion pentru 69 de salajeni

In week-end, Ghinion pentru 69 de salajeni

Peste 260 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, pacientii prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 69 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 13 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale (cu 12 cazuri mai mult ca la finele saptamanii anterioare, n.r.).

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, trei persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai, in timp ce alte sase persoane au necesitat ingrijiri de specialitate dupa ce au fost implicate in accidente rutiere.

De asemenea, 12 pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite. Medicii au mai tratat cinci persoane diagnosticate cu colica abdominala (trei, n.r.) si biliara (doua, n.r.) si au ajutat 14 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi. De remarcat ca nou-nascutii au fost mai multi cu cinci fata de bebelusii veniti pe lume la finalul saptamanii anterioare.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 264 de persoane, din care 77 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 88 de persoane.

Leave a Comment