Incendiu provocat de un copil de 10 ani

Incendiu provocat de un copil de 10 aniDintr-o joaca de copil, cu focul, gospodaria unui localnic din Napradea a fost cuprinsa de flacari. Luni, in jurul orei 20, pompierii militari de la Sectia Jibou au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu la gospodaria lui Dorin D., din localitatea Napradea. Fiul proprietarului in varsta de 10 ani, Traian D., s-a jucat cu focul aprinzand resturi vegetale. Din nefericire, flacarile s-au extins cu repeziciune la capita de plante furajere din apropiere, arzand astfel cinci tone de plante furajere, iar alte 10 tone au fost degradate. Ca urmare a numarului ridicat de incendii declansate de catre jocul copiilor cu focul, recomandam parintilor o mai mare responsabilitate in supravegherea acestora pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, ne-a comunicat Lucian Jacodi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj.

In aceeasi zi, in jurul orei 13, pompierii jibouani au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata a cimitirului din localitate. Incendiul a fost declansat de catre o persoana necunoscuta in urma unor lucrari de igienizare, arzand astfel doua hectare de teren.

Asanare de munitie la Cristur

Tot luni, in jurul orelor 11, echipa pirotehnica din cadrul ISU Salaj a fost solicitata sa intervina pentru asanarea de munitie ramasa neexplodata in localitatea Cristur, descoperita de catre un localnic in urma unor lucrari de amenajare in apropierea casei. Condusa de catre Locotenent Colonel Gavril Ghile, echipa a identificat munitia ca fiind un proiectil de artilerie de calibrul 122 de mm. Aceasta a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta, in vederea distrugerii. Recomandam pe aceasta cale cetatenilor, ca la gasirea unor elemente de munitie neexplodate sa anunte cel mai apropiat organ de Politie sau ISU Salaj la numarul de telefon 112, fara a le atinge si a schimba pozitia acestora, a mentionat purtatorul de cuvant al ISU Salaj.

Neatentia in conducere duce la accidente

Un usor accident de circulatie s-a petrecut luni, in jurul orei 12:30, pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalau.

Dorinel P., in varsta de 40 de ani, din Briglez, in timp ce conducea un autotractor cu semiremorca pe bulevard, la efectuarea unui viraj la stanga, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus regulamentar de P. Ferenc, de 40 de ani, din Panic, intrand in coliziune cu acesta. In urma impactului, conducatorul auto si un pasager din masina au fost accidentati usor.

La volan, fara permis de conducere

Un barbat de 46 de ani a fost oprit in trafic de politisti, in decursul zilei de luni, conducand un autovehicul fara permis auto corespunzator. In jurul orei 13, politistii din cadrul Posturilor de Politie Boghis si Nusfalau, in timp ce desfasurau actiuni in trafic pe linia respectarii prevederilor OUG 195/2002, pe raza localitatii Nusfalau, l-au identificat in trafic pe Petru G., de 46 de ani, din Huseni, care conducea un autoturism prin localitate fara a poseda permis de conducere corespunzator categoriei din care face parte autovehiculul, ne-a comunicat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. In cauza, politistii i-au intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.86 din OUG 195/2002.

Leave a Comment