Medicamente compensate si gratuite – cel tarziu din 1 decembrie

Medicamente compensate si gratuite - cel tarziu din 1 decembrieProblema medicamentelor compensate si gratuite a fost rezolvata la nivel national printr-o rectificare bugetara, astfel ca eliberarea medicamentelor compensate si gratuite va fi reluata cel tarziu in 1 decembrie, a asigurat presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj, Claudiu Barsan.

Desi Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Salaj a primit, in urma rectificarii bugetare facute de Guvern, fonduri in vederea acoperirii cheltuielilor in ultimul trimestru din 2010, deocamdata nu se cunoaste suma exacta cu care sistemul sanitar salajean va trebui sa se descurce pana la finalul anului.

Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj, Claudiu Barsan, a declarat ca rectificarea bugetara era singura solutie pentru ca spitalelele, farmaciile si unitatile medicale din judet sa aiba fonduri pentru a o scoate la capat in trimestrul IV. Unul din capitolele la care este nevoie de bani ca de aer este cel al medicamentelor compensate si gratuite, a caror eliberare pe reteta a fost stopata in aceasta luna imediat dupa epuizarea fondurilor.

Leave a Comment