Voleibaliştii (juniori I) de la CSS Zalău au debutat cu victorie în noul sezon

Noul sezon al Campionatului Naţional de volei, rezervat juniorilor I, a debutat duminică, cu prima rundă din cadrul primei faze. Echipa Clubului Sportiv Şcolar Zalău, condusă de Dorian Faur – directorul CSS Zalău, a avut un debut perfect, obţinând o victorie în minimum de seturi în faţa celor de la CSS 2 Baia Mare.

CSS Zalău, cu o echipă destul de bine închegată, a căror jucători sunt colegi de generaţie încă de la nivel de speranţe, nu le-a dat nicio şansă băimărenilor, a căror generaţie este schimbată faţă de anul trecut. Zălăuanii au avut un serviciu bun încă din startul meciului, punându-le serioase probleme la preluare adversarilor. După un prim set în care CSS s-a impus cu 25 – 20, zălăuanii au avut un moment de cădere în joc în partea a doua a actului secund. Băimărenii au câştigat şapte puncte consecutiv la scorul de 24 – 14, apropiindu-se la trei lungimi în spatele gazdelor. Echipa condusă de Dorian Faur s-a trezint, însă, la timp la realitate şi a punctat pe faza imediat următoare, câştigând cu 25 – 21 parţialul secund. Ultimul set a fost fără istoric, Zalăul impunându-se cu 25 – 17.

Meciul dintre cele două echipe a avut loc în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” din Zalău.

Patru serii sunt în prima fază a competiţiei, trei cu câte şase echipe, iar cea a Zalăului, cu cinci. La turneul semifinal se vor califica primele trei clasate din fiecare serie, urmând să se formeze trei grupe de câte patru echipe, iar la turneul final vor accede primele două formaţii din cele trei serii.

„Avem o grupă destul de valoroasă în acest an. Avem mult de muncă, dar am încredere în băieţi şi cred că ne putem califica în acest an competiţional la turneul final”, ne-a declarat Dorian Faur.

În celălalt meci al seriei, CSS LAPI Dej s-a impus cu 3 – 0 împotriva echipei LPS Bistriţa. LPS Bihorul Oradea a stat.

CSS Zalău: Victoratos Theodor, Cristian Pop, Darius Crişan (cpt.), Sebastian Cordon, Andrei Şamşudan, Adrian Bărbânţă şi Sebastian Hidan – libero. A mai evoluat: Vlad Vasian. Au mai făcut parte din lot: Antoniu Ardelean, Alexandru Ianchiş, Marius Nemeş şi Alin Truţă. Antrenor: Dorian Faur

Leave a Comment