Victorie pentru play-off

HC Zalău – HCM Roman 22 – 19 (11 – 9)

HC Zalău a obţinut vineri seara o victorie importantă pentru calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale, învingând cu scorul de 22 – 19, formaţia de pe locul trei, HCM Roman.
Formaţia pregătită de Tadici a avut un joc bun pe faza de apărare, unde a contat foarte mult revenirea Crinei Pintea, iar în atac, jocul a funcţionat destul de bine. Oaspetele s-au aflat o singură dată la conducere, în minutul 18, când tabela a rătat 6 – 5 pentru Roman, după ce Zalăul a condus cu 5 – 3 în minutul 13.
Până la pauză, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a revenit şi a intrat cu avans de două puncte la vestiare, 11 – 9.
Ajutate şi de evoluţia portarului Ana Maria Inculeţ, care a apărat chiar şi o aruncare de la şapte metri, handbalistele zălăuane s-au desprins la opt goluri în partea secundă, scorul devenind 20 – 12 în minutul 43. Romanul s-a apropiat la şapte goluri spre final, 15 – 22, moment în care Tadici a introdus în teren o parte din jucătoarele de rezervă: Rob, care a redebutat la HC Zalău după aproximativ nouă luni de pauză, Cicic, Ţurcaş, Pera şi Pop. Jocul nu a mai funcţionat deloc pe faza de atac, iar oaspetele s-au apropiat la trei puncte până la final, 19 – 22.
„O victorie care s-a conturat în repriza a doua şi mă bucur că fetele au rezistat fizic până la final. Intrarea lui Pintea în apărare a fost un mare plus pentru noi. Este bine că am câştigat acest meci, pentru că se făceau tot felul de speculaţii. Nu cred că poate spune cineva că nu a fost o victorie meritată sau muncită. Pe final, am încercat să menajez o parte dintre jucătoarele care au jucat câte 60 de minute în ultimele meciuri şi în pare rău că nu am putut să fac mai repede aceste modificări. Va trebui să câştigăm şi săptămâna viitoare, cu Deva şi atunci vom fi ca şi calificaţi în play-off. Romanul este o echipă foarte bună, care are toate şansele să termine pe locul trei dacă va învinge Braşovul. „, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
De cealaltă parte, tehnicianul Florin Pera consideră că Zalăul a câştigat foarte mult prin revenirea Crinei Pintea. „Noi ne doream să obţinem mai mult din acest joc, dar nu am reuşit, în primul rând pe fondul unui joc bun şi destul de dur al Zalăului. În unele momente, şi noi am jucat dur, pentru că ambele echipe aveam nevoie de victorie. Zalăul a făcuz astăzi (vineri, n.r.) un joc foarte bun pe faza de apărare. Se vede intrarea Crinei Pintea, care cred că a făcut un meci extraordinar şi a adus plusul de care avea nevoie Zalăul. De echipa mea sunt puţin nemulţumit, mai ales că am ratat şi trei aruncări de la şapte metri. Am luat destul de uşor anumite goluri. Chiar dacă am pierdut la Zalău, avem, în continuare, şanse reale la locul trei şi cred că jucătoarele mele au maturitatea necesară să încheie sezonul regulat pe acest loc”, consideră antrenorul Romanului.
HC Zalău: Mihaela Mureşan, Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan – Carmina Bădiţă (2), Loredana Pera, Andrada Pop, Florina Ţurcaş, Andrada Trif (2), Valentina Bardac (2), Crina Pintea (2), Mariana Cicic, Georgiana Ciuciulete (4), Roxana Rob, Valeria Motogna (1), Claudia Constantinescu (9), Ana Mari Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
HCM Roman: Tereza Tamaş, Paula Vişan – Stefanova Genkova (1), Ana Maria Horobeţ (2), Diana Druţu (2), Ana Maria Iuganu (3), Tamara Bokaric, Oana Chitacu (2), Elena Pavăl (3), Radina Krumova, Daniela Crap (1), Daniela Băbeanu (3), Raluca Agrigoroaie (2). Antrenor: Florin Pera

One Thought to “Victorie pentru play-off”

  1. Suporter de adevaratelea

    au jucat formidabil in aparare , se vede mana maestrului, chiar daca unii il contesta de invidie si marlanie , face sala plina la Zalau si oriunde joaca echipa . vorba primarului de Baia Mare „.Abia astept meciurile cu Zalaul , altfel campionatul este plictisitor „. De ce la volei nu se aduna nici jumatate ???? Explicatia este una singura , care face si victime de isterie la asa zisa „FITUICA DE SPORT” din Zalau, condusa de unuii cu creer cat musca… Muriti linistiti…..de ciuda, dar mai lent si de durata.(@jeguul salajan & „sportul Sj)

Leave a Comment