Tenismenii de la CSM Zalău au obţinut o singură victorie în turul Superligii Naţionale

Promovată în această vară în Superliga Naţională, după o pauză de 11 ani, echipa masculină de tenis de masă de la CSM Zalău a evoluat săptămâna aceasta în turul competiţiei. Prima parte a Superligii Naţionale s-a desfăşurat sub formă de turneu, la Buzău, cele opt echipe evoluând supă sistemul „fiecare cu fiecare”.

Tenismenii pregătiţi de Victor Puie au încercat să se ridice la nivelul adversarilor lor, însă majoritatea celorlalte echipe participante dispun de un lot mult mai valoros decât al formaţiei zălăuane. „Ştiam de la început că singurul meci în care putem emite pretenţii este cel cu echipa din Buzău. Din păcate, nu avem posibilitatea să-i susţinem pe jucători aşa cum fac alte echipe, iar din cauza problemelor financiare nici nu putem beneficia de un lot valoros. Vom juca pentru rămânerea în Superligă şi sper să reuşim să ne menţinem la acest nivel. Sperăm ca de anul viitor să beneficiem de o susţinere mai mare din partea autorităţilor locale, pentru a putea avea o echipă competitivă, cu care să ne salvăm de la retrogradare”, a precizat antrenorul formaţiei zălăuane, Victor Puie.
CSM Zalău a întâlnit în primul meci campioana Topspin Constanţa, în faţa căreia a cedat cu un categoric 1 – 5. Al doilea adversar a fost mult mai accesibil, CS RER Buzău, în faţa căruia, tenismenii zălăuani s-au impus fără probleme, cu scorul de 5 – 0. Până la final, echipa zălăuană nu a mai obţinut nicio victorie, pierzând, pe rând, 3 – 5 cu CS Electrica Sfântu Gheorghe, 2 – 5 cu CSM Bistriţa, 2 – 5 cu CS Universitatea Craiova şi 1 – 5 cu CS Pristavu Câmpulung Muscel. „Meciul cu Sfântu Gheorghe a fost echilibrat, iar cu puţin noroc, am fi putut câştiga”, a mai afirmat Puie.
Returul se va juca după un alt sistem. Echipele clasate pe primele patru locuri se vor duela pentru titlul de campioană naţională, iar ultimele patru, pentru evitarea retrogradării, sub formă de turnee, pe terenul fiecărei formaţii.
Pentru evitarea retrogradării vor juca: CSM Zalău, CS RER Buzău, Universitatea Creiova şi CS Electrica Sfântu Gheorghe. Primul turneu este programat la Buzău, al doilea la Craiova, Electrica Sfântu Gheorghe va fi gazda celui de-al treilea turneu, iar ultimul va avea loc la Zalău, în luna iunie a anului viitor.
CSM Zalău: Dan Fărcaş, Alin Ciupe, Andrei Margin, Lcian Trif, Rareş Olăhuţ şi Cristian Mureşan. Antrenor: Victor Puie

Leave a Comment