Tenismena Andrada Vincze a devenit campioană naţională la tineret

Cel mai bun produs la ora actuală al tenisului de masă feminin din Zalău a avut un final de an reuşit. Andrada Vincze a devenit miercuri, în premieră, campioană naţională în proba de tineret, iar marţi seara a cucerit medalia de argint în proba de dublu mixt.

Titlul naţional în proba de simplu l-a obţinut chiar în faţa sportivei cu care Vincze a făcut pereche la dublu feminin, Cristina Hîrîci, de la CS Farul Constanţa.
Tenismena antrenată de Victor Puie a avut liber în primul tur de pe tabloul principal la simplu, iar în sferturile de finală a întâlnit-o pe Roxana Iamandi, de la Farul Constanţa. Andrada Vincze s-a impus cu 4 – 2, fără mari emoţii, iar în semifinale avea să se dueleze cu o sportivă mai valoroasă, Roxana Istrate, de la CSM Buzău. După un început în forţă al sportivei zălăuane, care a câştigat primul set, Istrate a revenit, pe fondul unui joc ceva mai modest al Andradei Vincze, şi a câştigat următoarele două seturi. Tenismena pregătită de Victor Puie nu a cedat şi a egalat la seturi, după care nu a mai greşit până la final, câştigând cu 14 – 12 şi 13 – 11 ultimele două seturi.
Dornică să obţină primul titlu naţional la tineret în proba de individual, Andrada Vincze a abordat la fel de motivată şi finala. Zălăuanca s-a impus în primele două seturi, 11 – 9 şi 11 – 2, dar Cristina Hîrîci şi-a adjudecat actul trei cu scorul de 12 – 10, după ce Vincze a condus cu 10 – 8. S-a făcut, apoi, 3 – 1 pentru sportiva de la CSM Zalău, dar tenismena de la Farul Constanţa nu a cedat uşor şi a mai câştigat un set, scorul la general devenind 3 – 2. Parţialul al şaselea a fost ultimul din finală, fiindcă Andrada a revenit foarte bine în joc şi a reuşit să-şi adjudece setul şi să se impună cu 4 – 2 la general.
În proba de dulbu fete, Vincze a devenit vicecampioană naţională alături de Cristina Hîrîci, după ce au pierdut cu 1 – 3 în finală, în faţa cuplului format din Roxana Istrate şi Roxana Iamandi.
“Am început concursul destul de greu, fiindcă am avut tot timpul o stare de nelinişte, nejucând de mult timp acasă. Până la urmă totul a decurs bine, în semifinală am jucat bine, iar în finală foarte bine. Mi-aş fi dorit să ieşim campioane şi la dublu fete, fiindcă eram favorite cu Hîrîci, dar adversarele au fost mai bune în finală. Am avut un început de an cu probleme medicale, dar mi-am revenit la timp şi am reuşit să obţin rezultate bune până la final”, ne-a declarat sportiva de la CSM Zalău, care va evolua la senioare începând de anul viitor. “Va fi mult mai greu la senioare, dar sper să am evoluţii la fel de bune ca la tineret”, consideră Andrada Vincze
CSM Zalău a mai avut doi reprezentanţi la acest Campionat Naţional organizat în Sala Sporturilor din Zalău, în perioada 17 – 18 decembrie, dar nici unul dintre ei nu a reuşit să urce pe podium.
Andrei Margin a pierdut la simplu încă din primul meci, cu scorul de 2 – 4, în faţa lui Cristian Pletea, de la LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa. Tenismenul de la CSM Zalău nu a reuşit să treacă de primul meci nici la dublu, unde l-a avut ca partener pe Kanabe Szilard, de la Târgu Secuiesc. La dublu mixt, Margin a făcut pereche cu Diana Lupu, de la LPS Slatina, cei doi pierzând în primul meci, cu scorul de 1 – 3 în faţa cuplului format din Cristian Pletea şi Roxana Iamandi.
Sorana Suciu a evoluat doar la dublu mixt, pierzând în primul meci, alături de Nicolae Dincă, de la CS Pristavu Câmpulung Muscel.
“Sunt mulţumit de rezultatele obţinute, chiar dacă obiectivul a fost câştigarea a trei medalii. Sunt foarte bucuros pentru rezultatele Andradei. Şi ceilalţi doi au avut evoluţii bune, dar la Margin, problema a fost că, neavând un punctaj mare, a avut adversari valoroşi din primele meciuri. A fost o participare redusă, fiindcă mulţi tenismeni din România joacă şi în campionate din străinătate. Concursul trebuia să aibă loc în noiembrie, dar a fost amânat, la început de Federaţie, apoi de noi. Era normal să fie şi Andrada prezentă, fiind în ultimul an la tineret. Sunt mulţumit de evoluţia ei şi de atitudinea pe care a avut-o. I-am spus că trebuie să fie calmă pe tot parcursul jocurilor şi să rămână motivată până la final. Nu cred că va fi foarte greu pentru ea trecerea la senioare, fiindcă a fost tot timpul între cele mai bune cinci tenismene din ţară. Pe Andrada o va ajuta mult acest titlu obţinut la tineret, mai ales că a fost o luptă directă cu Hîrîci şi s-a văzut care dintre ele este mai bună. Hîrîci a fost dusă de două ori la Mondiale şi cred că ar fi normal ca pe viitor să se întâmple acest lucru cu Andrada”, a precizat antrenorul de la CSM Zalău, Victor Puie.
Campion naţional la simplu masculin a devenit constănţeanul Lucian Munteanu, iar la dublu masculin, locul I a fost ocupat de cuplul format din Munteanu şi Pletea. Campioană naţională la dublu mixt a devenit perechea formată din Roxana Istrate şi Dan Daniel, de la LPS Bistriţa.
La Campionatul Naţional de tenis de masă de la Zalău au participat 35 de sportivi, 20 la masculin şi 15 la feminin.

Alte articole

One Thought to “Tenismena Andrada Vincze a devenit campioană naţională la tineret”

 1. Malitziosu' W.W.Bora

  Ma cetateanu’ pixului turbat……….
  Tu esti constipat nu consternat!
  Ce mama lui Belzebut ai mai capsomanule?
  Ai placa zgariata in locu ala cu interpelarea?
  Du-te mosule si ia-ti tratamentul si baga-te ‘napoi in camesha de fortza,ca-ti fileaza loampa rau!
  Peste tat te gaseste omu’ cu comentariile tale idioate ca pe un rahat in mijlocu’ trotuarului!
  Ai treaba,n-ai treaba cu subiectul care se dezbate,tu-i dai inainte ca esti consternat si constipat.
  Mama Dreacului sa te pieptene cheliosule!

Leave a Comment