Simona Maxim va lua startul la Crosul „Gabriela Szabo”

Atleta zălăuană Simona Maxim, legitimată la Steaua Bucureşti, va participa sâmbătă la cel de-al treilea concurs din acest an. Aflată într-o formă foarte bună, după ce în urmă cu două săptămâni a obţinut baremul pentru calificarea la Campionatul Mondial de maraton, fosta altetă de la CSM Zalău îşi propune să câştige ediţia din acest an a Crosului „Gabriela Szabo. Concursul va avea loc la Bistriţa, fiind o competiţie oficială, inclusă în calendarul Federaţiei Române de Atletism.

Chiar dacă va alerga pe o distanţă de doar patru kilometri la concursul de la Bistriţa, Crosul „Gabriela Szabo” va fi pentru Simona Maxim un bun prilej de a se menţine în formă pentru Campionatul Mondial de maraton, de la Moscova (Rusia), programat în 10 august.
Atleta zălăuană a obţinut calificarea la Mondialul de Maraton în urmă cu două săptmăni, la Maratonul Internaţional de la Rotrerdam, în cadrul căruia s-a clasat pe locul opt, cu timpul de două ore, 37 de minute şi şapte secunde.
„Mă bucur foarte mult că am reuşit să obţin calificarea la Campionatul Mondial de maraton, chiar dacă a fost o cursă grea din cauza vremii nefavorabile. Practic, acesta a fost şi obiectivul pe care mi l-am propus la începutul anului, să mă calific la Mondiale”, ne-a declarat Simona Maxim.
Reamintim că Simona Maxim, care a început senioratul la CSM Zalău, s-a transferat în 2008 de la clubul zălăuan, alergând pentru SCMU Craiova, iar în ultimii doi ani pentru CSM Oneşti.

Leave a Comment