Şimleuanii au sărbătorit 10 ani de la promovarea echipei FC Silvania în Liga a II-a

Foşti jucători, foşti antrenori, conducători de club şi autorităţi locale, dar şi iubitori ai fotbalului din oraş au sărbătorit duminică, la Şimleu Silvaniei, 10 ani de la promovarea echipei FC Silvania Şimleu Silvaniei în Liga a II-a.

Au fost invitaţi atât foşti componenţi ai echipei FC Silvania, cât şi persoane care au jucat fotbal la Şimleu Silvaniei în urmă cu mulţi ani. Printre aceştia s-a numărat celebrul Victor Hexan, fostul maseur al echipei naţionale de fotbal a României, la Sahtior (Ucraina) în perioada când echipa era antrenată de Mircea Lucescu şi la Zenit (Rusia). Hexan a început fotbalul la Gloria Şimleu Silvaniei.

Dintre foştii componenţi ai echipei FC Silvania au răspuns „prezent” invitaţiei portarul Emil Ştef, Cosmin Iuhas, Ciprian Brata, Schwarzkop Istvan, Lupo Csaba, Tudor Ulmeanu şi Silviu Crişan.

„A fost un eveniment foarte frumos, cu peste 60 de participanţi. Am pregătit câteva imagini dar şi videoclipuri de la cele mai importante momente ale echipei FC Silvania Şimleu Silvaniei, meciuri cu peste 2.000 de spectatori în tribune, cu victoria de la Baia Mare şi alte partide memorabile. Ne-am adus aminte de vremurile frumoase ale fotbalului şimleuan, iar invitaţii cred că s-au simţit bine”, ne-a declarat Ioan Gurzău, fostul preşedinte al FC Silvania, organizatorul evenimentului.

La evenimentul de duminică, organizat pe Stadionul „Măgura”, a fost prezent şi primarul Septimiu Ţurcaş, dar şi omul de afaceri Dumitru Ardelean, unul dintre foştii acţionari.

A fost prezent şi actualul antrenor al echipei Sportul Şimleu, George Zima, cel care are ca obiectiv în noul sezon al Ligii a IV-a clasarea pe primul loc şi promovarea în Liga a III-a.

„Ne dorim să readucem fotbalul şimleuan în Liga a III-a, pentru că sunt foarte mulţi iubitori de fotbal în zonă. Am ţinut să fie prezent şi antrenorul actualei echipe, pentru a vedea ce a însemnat fotbalul şimleuan în anii anteriori”, a mai precizat Gurzău, cel care a devenit în acest an preşedinte la Sportul Şimleu.

 

 

Leave a Comment