Şimleu Silvaniei sărbătoreşte 10 ani de la promovarea echipei FC Silvania în Liga a II-a

Un „film” cât se poate de atractiv şi de frumos, cu „actori” ambiţioşi şi inimoşi, oameni pentru care banul nu a fost prioritar atunci când a fost vorba despre un proiect prin care Şimleu Silvaniei să devină cunoscut în fotbalul mare din România.
Omul de afaceri Dumitru Ardelean a fost primul care a spus „da” unui astfel de proiect, în ajutorul său venind apoi autorităţile locale şi Dumitru Blaga, un alt om de afaceri din zonă.
FC Silvania Şimleu Silvaniei este echipa de fotbal a cărei poveste a început în anul 2008, în Seria a VI-a din Liga a III-a, iar un an mai târziu, imposibilul avea să devină realitate, echipa promovând în al doilea eşalon fotbalistic al ţării. FC Caracal şi CS Ineu erau adversarele şimleuanilor la turneu de baraj, FC Silvania obţinând victorii în ambele partide. Au urmat aproape doi ani de fotbal adevărat sub Măgura, cu un stadion renovat conform cerinţelor nivelului Ligii a II-a, a căror tribune erau pline, uneori arhipline, dar şi cu multe echipe de top care au ajuns la Şimleu Silvaniei, unele dintre ele fiind nevoite să se vadă învinse în faţa sălăjenilor.
În perioada scurtă, dar frumoasă petrecută în Liga a II-a, la Şimleu Silvaniei au fost aduşi jucători consacraţi la acea vreme, dar şi antrenori cu experienţă, unul dintre ei fiind sătmăreanul Dacian Nastai, actualmente în staff-ul tehnic al echipei FCSB.
Universitatea Cluj, FC Argeş, FC Bihor, UTA Arad, Petrolul Ploieşti, FCM Târgu Mureş, Jiul Petroşani, Mureşul Deva, Drobeta Turneu Severin şi Dacia Mioveni sunt o parte dintre echipele care au fost adversarele şimleuanilor în acea vreme. Partidele de pe teren propriu erau o adevărată sărbătoare pentru oamenii locului, dar şi pentru cei din împrejurimi care iubeau fotbalul. La Zalău era doar echipă de Liga a III-a, astfel că şi zălăuanii aşteptau cu sufletul la gură ziua de sâmbătă, pentru a putea asista la un meci de Liga a II-a.
„Este imposibil să uiţi un astfel de episod din viaţă. Sunt convins că au fost momente de neuitat nu doar pentru noi, cei care am făcut parte din club, ci şi pentru oamenii care erau alături de noi la meciurile de pe teren propriu. A fost o perioadă foarte frumoasă, cu meciuri de calitate, cu echipe consacrate care au venit la Şimleu Silvaniei în calitate de adversare. Au fost jucătoari de valoare care au evoluat în primele două ligi şi după desfiinţarea echipei. Tocmai de aceea ne-am gândit să organizăm o întâlnire acum, când se împlinesc 10 ani de la promovarea în Liga a II-a”, ne-a declarat Ioan Gurzău, fostul preşedinte al FC Silvania.
Dacian Nastai, zălăuanul Marius Paşca, Adrian Anca (fostul atacant al echipei CFR Cluj) şi Florin Fărcaş sunt antrenorii care au stat pe banca tehnică a echipei în perioada cât a activat în Liga a II-a. Şase meciuri fără înfrângere a avut FC Silvania în perioada cât a fost antrenată de Marius Paşca, printre rezultatele obţinute fiind o victorie în faţa celor de la FC Argeş şi două remize pe terenul echipelor FCM Târgu Mureş şi FC Otopeni.
În 20 noiembrie, FC Silvania avea să susţină ultimul meci oficial pe teren propriu, împotriva echipei UTA Arad, iar o săptămână mai târziu a jucat pentru ultima dată în deplasare, duelându-se cu FC Argeş.
Înâlnirea foştilor jucători, antrenori şi conducători ai clubului FC Silvania Şimleu Silvaniei este programată duminică, 14 iulie, la ora 10, la Stadionul „Măgura”, fiind invitaţi toţi cei care au contribuit sub o formă sau alta la frumoasa „poveste” a echipei de la poalele Măgurii.

One Thought to “Şimleu Silvaniei sărbătoreşte 10 ani de la promovarea echipei FC Silvania în Liga a II-a”

  1. Blocul "P' Vecin

    Gurzaule hotareste-te ori fotbal ori chefuri la localui pe care-l detii la stadion!

Leave a Comment