Două licee din Sălaj, promovabilitate zero la Bacalaureat

La Liceul Tehnologic nr. 1 din Sărmăşag promovabilitatea la Bacalaureat a fost zero în sesiunea iunie-iulie 2019. Din cei 19 elevi care au susţinut examenul de Bacalaureat, din care doi din sesiunea anterioară 2018, niciunul nu a reuşit să obţină medie de trecere, potrivit rezultatelor afişate pe  http://bacalaureat.edu.ro. Aceleaşi rezultate, promovabilitate zero, au fost înregistrate şi anul trecut la  unitatea de învăţământ precizată. Tot printre liceele cu promovabilitate zero se numără şi Liceul Tehnologic ”Petri Mor” Nuşfalău. Aici, din cei 13 elevi înscrişi pentru a susţine examenul de Bac, doi au primit calificativul de ”nereuşit”, iar alţi 11 nu s-au prezentat.

 La liceele din Hida, Ileanda şi Jibou: câte trei elevi au promovat Bacul

De asemenea, la Liceul Tehnologic ”Ioachim Pop” Ileanda, din cei 18 elevi care s-au înscris pentru a susţine examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019, trei au reuşit să obţină  medie de promovare, 12 au primit calificativul ”nereuşit”, iar trei au fost absenţi.  La Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida,  din cei 11 candidaţi înscrişi, patru au reuşit să obţină medie de promovare. La Liceul ”Octavian Goga” Jibou din cei 49 de elevi înscrişi,  patru nu s-au prezentat şi doar trei au promovat examenul. La Liceul Tehnologic ”Voievod Gelu” Zalău din 83 de elevi, doar nouă au luat Bacalaureatul. Cea mai mare medie obţinută a fost de 8,6.

La CNS Zalău:  patru elevi din 269 au picat Bacul

Potrivit sursei citate, la Colegiul Naţional ”Silvania” CNS Zalău, unde au fost înregistrate şapte medii de zece, rezultate care claseasză unitatea de învăţământ pe locul III la nivel naţional, doar patru elevi din cei 269 înscrişi, nu au reuşit să promoveze.

În Sălaj s-au înscris la acest examen 1.784 de absolvenţi: 1.540 din promoţia  2018-2019 şi 244 din promoţiile anterioare. Au fost prezenţi, în total, 1.703 candidaţi (81 absenţi) şi au promovat 1.043 de elevi. Promovabilitatea în judeţul Sălaj după primele rezultate la Examenul de Bacalaureat Naţional, sesiunea iunie-iulie, înainte de contestaţii  este de 61,24 la sută, mai puţin comparativ cu anul trecut –  61,92 la sută. Potrivit Inspectoratului Şcloar Judeţean (ISJ) Sălaj situaţia elevilor promovaţi se prezintă astfel: 330 de candidaţi au medii între 8 şi 8,99 (31,64 la sută), 288 au obţinut medii între 7 şi 7,99 (27,61 la sută), 220 de elevi au medii cuprinse între 6 şi 6,99 (21,09 la sută) şi 198 sunt cu medii între 9 şi 9,99 (18,98 la sută ). În judeţul Sălaj, dintre cei 660  de absolvenţi respinşi – 38,76 la sută, 92 (13,94 la sută) au medii cuprinse între 5 şi 5, 99. După afișarea rezultatelor la Examenul de Bacalaureat Naţional, sesiunea iunie-iulie, absolvenții sălăjeni au depus luni, 8 iulie, 587 contestații. Nota minimă de promovare pentru fiecare probă scrisă este 5, iar media finală pentru promovarea Examenului de Bacalaureat este minimum 6,00. Soluţionarea eventualelor contestaţii se va realiza într-un alt judeţ decât acela în care s-a corectat, iniţial, iar rezultatele finale vor fi publicate sâmbătă -13 iulie 2019.

Alte articole

12 Thoughts to “Două licee din Sălaj, promovabilitate zero la Bacalaureat”

 1. Anonim

  Dar profesorii, inspectorii şi ceilalți implicați in procesul de învatamant şi-au luat salariile şi toate celelalte drepturi, chiar dacă rezultatul muncii lor este zero. Sper să nu faceți ca cei de la graiul sălajului, care blochează comentariile care nu sunt pe placul cuiva.

  1. Anonim

   Nu spera, aceștia mie nu mi-au admis două comentarii!

 2. Roza

  Nu mai acuzati scoala, profesorii si inspectoratul pentru ca parintii acestori copii sunt in primul rand niste iresponsabii. Le trimit la scoala dar nu-i controleaza . Nu s-a inceput problema cu ei fix la examenul de BAC, ci pe tot parcursul anilor. Daca au vazut dupa 10 clas ca nu sunt potriviti pentru studii liceala sa le si termine trebuia sa le dea sansa spre o meserie. Trebuie pusi la invatat , nu lasati la frecat menta pe la cluburi si discoteci.

 3. Bac profesional !

  Vinovat, MI. Trebuia introdus demult bac-ul professional. Daca elevii din Sarmasag, si celelalte licee tehnologice, FAC 60 % din ore, toata perioada liceului, materii de specialitate apoi, sa se dea bac profesional, ma refer LA clasele tehnologice. Repet, vinovati, angajatii ministerului invatamantului, rupti de viata reala!

  1. Anonim

   O gresala!…sa se dea dreptul la o eventuala reorientare profasionala fiecarui copil!…Si eu am facut Liceul Sanitar…am dat Atestat din materiile de profil …si Bac…si mai traiesc!

   1. Anonim

    Au supravietuit generatii intregi…si nu s-a plans nimeni! Asa se proceda la liceele sanitare, silvice, pedagogice…
    Doar copiii astia nu mai pot…de net…de tv …si de lene!

 4. Anonim

  Toate „liceele” sătești trebuie DESFIINȚATE. Elevii de acolo să meargă la oraș, naveta se decontează. Un exemplu, zona Șimleu să aibă doar un liceu tehnologic și unul teoretic.

 5. Anonim

  Mare parte din elevii de la liceul tehnologic Șarmăsag nu au fost lasati sa se inscrie la examen tocmai pt a nu scadea procentajul…mi-a spus-o un absolvent al acestui liceu!

 6. Anonim

  Nu profesorii sunt vinovati! Fiecare daca invata…invata pentru el…daca nu invata…este tot pentru el! Elevul cu 10 a fost in aceeasi clasa cu cel care a cazut la BAC! Lenea este de vina!….
  Si manualele de 2 lei!

 7. Anonim

  Bac-ul trebuie sa fie ca inainte de 1989…pentru a oferi sansa egale tuturor…unora le vine mintea la cap mai tarziu! ….trebuie sa nu ingradim dreptul la educatie! Cei care propun bac diferentiat… cum au dat bac-ul? …Dupa noi potopul….? Nu va bateti joc!!!

 8. Anonim

  De ce în Franta s-a renunțat la experientele cu modernizarea învățământului, este lege prin care se revine la vechiul sistem? Or fi prosti

 9. Ogoiti-va!

  Pentru ca unii s-au inflocentat prea tare contra back profesional, e bine de stiut ca. Acest tip de back nu permite inscrierea LA facultate. Se va introduce, poate chiar de anul Viitor !

Leave a Comment