Profesorul Florin Morar, numit antrenor principal la Dumbrava Gâlgău după plecarea lui Marius Paşca

Numit preşedintele Comisiei de Observatori din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj în urmă cu aproximativ doi ani, profesorul de informatică de la CNS Zalău, Florin Morar, a renunţat la această funcţie în cursul zilei de miercuri, pentru a deveni antrenor principal al echipei Dumbrava Gâlgău.

Deşi este considerată, probabil, surprinzătoare decizia conducerii clubului Dumbrava, având în vedere că Florin Morar este, de meserie, profesor de informatică, acesta nu este un strain al fenomenului fotbalistic. Originar din comuna Sărmăşag, Morar a evoluat la grupele de juniori republicani ale echipei Minerul Sărmăşag, perioadă în care a fost dorit de mai multe cluburi din judeţene limitrofe, cea mai tentantă ofertă venind din partea Universităţii Cluj, fiind dorit de Tiberiu Poraczky, una dintre fostele glorii ale “şepcilor roşii”, antrenor la grupele de copii şi juniori în acea perioadă. A considerat, însă, că şcoala este mai importantă, iar rezultatele s-au văzut peste ani. Florin Morar a mai activat o perioadă de timp şi la echipa de seniori a clubului Minerul, dar după admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, practicarea fotbalului în mod organizat a trecut pe planul secund.

Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari colecţionari de articole sportive din ţară, având acasă o colecţie impresionantă, profesorul Morar nu a putut sta departe de acest “microb” numit fotbal nici după ce a devenit cadru didactic. În acest fel se explică şi funcţia pe care a preluat-o la AJF Sălaj în urmă cu aproximativ doi ani.

Noul post pe care-l ocupă începând din această săptămână este o provocare pentru Florin Morar, dar acesta consideră că, în viaţă, toate au un început, nefiindu-i teamă ca va conduce una dintre cele mai bune echipe din judeţ. Acesta va fi ajutat de “secunzii” Flaviu Bărnuţiu şi Mircea Breban, dar va fi sprijinit, dacă va fi cazul, şi de prietenul său Marius Paşca, fostul principal al echipei Dumbrava.

Neavând Licenţa de antrenor, noul „principal” al echipei Dumbrava a primit o derogare din partea AJF Sălaj până la organizarea primului curs de antrenori, programat în luna februarie a anului viitor, unde, de altfel, profesorul Morar s-a şi înscris.

Leave a Comment