Phoenix Şimleu Silvaniei s-a impus fără emoţii la Cluj

„U” Cluj – Phoenix Şimleu Silvaniei 1 – 3 (17 – 25, 30 – 28, 19 – 25, 19 – 25)

Phoenix Şimleu Silvaniei a urcat pe locul şapte în clasamentul Diviziei A1 la volei masculin, după ce s-a impus sâmbătă în patru seturi pe terenul „lanternei roşii”, Universitatea Cluj.
Şimleul a început bine partida, dar după numai câteva faze de joc l-a pierdut pe bulgarul Nikolay, care a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări. Locul acestuia a fost luat de Ovidiu Teuşan, iar jocul formaţiei sălăjene a decurs la fel de bine în continuare. Voleibaliştii pregătiţi de Abraham au avut avans de cinci puncte la cel de-al doilea time-out tehnic, 16 – 11, iar diferenţa din finalul setului a fost de opt puncte, 25 – 17.
Actul secund nu a mai decurs la fel de bine pentru Phoenix, chiar dacă începutul a fost asemănător cu cel din primul act. După 8 – 5 pentru Şimleu, scorul a devenit 16 – 15 pentru clujeni la a doua întrerupere tehnică, după care gazdele s-au desprins chiar la trei puncte, 20 – 17. Formaţia de sub Măgura a revenit pe final şi a trimis setul în prelungiri, dar a cedat pe fondul unor greşeli inexplicabile.
Conştienţi probabil că pot pierde o şansă imensă, voleibaliştii pregătiţi de Abraham şi-au revenit rapid şi au controlat următoarele două seturi, pe care le-au câştigat la aceeaşi diferenţă de scor, 25 – 19.
Accidentat în debutul meciului, bulgarul Nikolay a revenit pe finalul partidei şi a câştigat cea mai mare parte din atacurile Şimleului.
„Chiar dacă Universitatea ocupă ultimul loc, ştiam că ne aşteaptă un meci greu la Cluj. Victoria este una meritată şi muncită. Jucătorii au avut o evoluţie bună, per ansamblu, cu mici excepţii în setul doi, unde au pierdut câteva mingi uşoare. E bine că băieţii şi-au revenit la timp şi au câştigat clar ultimele două seturi. Sunt mulţumit de evoluţia tuturor jucătorilor, în special de cea a lui Nikolay, care, deşi s-a accidentat în setul întâi, a revenit pe finalul meciului şi a avut o contribuţie majoră la obţinerea victoriei. Vreau să le mulţumesc pe această cale şi suporterilor care au fost în număr mare alături de noi la Cluj”, a declarat antrenorul Şimleului, Mircea Abraham.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Răzvan Vîlcelean, Ionuţ Silaghi, Rade Dacovic, Şerban Paşcan, Nikolay Kostadinov şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Ovidiu Teuşan şi Ionuţ Rus. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Leave a Comment