Paula Todoran, medaliată cu argint la Campionatul Naţional de Atletism

Cu câteva săptămâni înainte de a lua startul la Campionatul European de Atletism, programat în perioada 7 – 12 august, la Berlin, Paula Todoran a decis să ia startul şi în cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional de Atletism, desfăşurat în aceste zile, la Piteşti. Atleta pregătită de Mirel Seişanu a avut o presaţie onorabilă, reuşind să se claseze pe poziţia secundă şi să devină vicecampioană naţională în proba de 10.000 de metri.
„Iniţial, nu intenţionam să particip la Campionatul Naţional de Atletism, deoarece mă pregătesc pentru Campionatul European din Berlin, dar trebuia să îmi indeplinesc obiectivul pentru Clubul Sportiv Municipal Zalău, pe care-l reprezint. A fost o cursă grea, iar în prima parte ne-am tatonat, după care cele clasate pe primele locuri ne-am desprins de restul plutonului. Cristina Simion a făcut pregătire specifică pentru cursa de 10.000 de metri şi a avut un timp mai bun decât al meu. Eu sunt mulţumită de rezultat şi de prestaţia pe care am avut-o, mai ales că veneam dintr-un stagiu de pregătire pentru Campionatul European. Obiectivul principal rămâne să fac o cursă cât mai bună şi să îmi îndeplinesc obiectivul la Campionatul European de la Berlin”, ne-a declarat Paula Todoran.
Paula Todoran va continua pregtătirea pentru Campionatul European la Băile Felix până în data de 5 august, când va pleca spre Berlin, unde va participa în cursa de maraton.
Reamintim că atleta zălăuană nu a participat la niciun concurs timp de trei luni din cauza unor probleme de sănătate, ultima cursă înaintea „Naţionalelor” de la Piteşti fiind în aprilie, Campionatul Naţional de Semimaraton, unde Paula Todoran s-a clasat pe locul doi, obţinând medalia de argint.

Leave a Comment