Paula Todoran, doar argint la Campionatul Naţional de Semimaraton

Prima cursă oficială din acest an pentru Paula Todoran nu a fost una foarte reuşită. Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a luat startul sâmbătă la Campionatul Naţional de Semimaraton, competiţia fiind rezervată seniorilor, tineretului şi juniorilor I. Evenimentul a avut loc în Parcul „Crângul” din Buzău, la start aliniindu-se 94 de atleţi, dintre care 40 la feminin şi 54 la masculin.

Accidentată în urmă cu două săptămâni, sportiva pregătită de Mirel Seişanu nu s-a refăcut în totalitate până sâmbătă, iar acest lucru s-a văzut, în special în finalul cursei, când Paula Todoran cedat teren în faţa sportivei de la Ştiinţa Bacău, Andreea Piscu, clasându-se pe poziţia secundă.

„Din nefericire, am suferit o accidentare în urmă cu două săptămâni şi, nefiind recuperată în totalitate, nu am putut alerga la potenţial maxim. Sper să îmi revin cât mai repede şi să pot să îmi duc la îndeplinire următoarele obiective”, ne-a declarat atleta zălăuană.

Paula Todoran a parcurs cei 21,097 kilometri într-o oră, 16 minute, 54 de secunde şi 68 de sutimi, în timp ce campioana naţională, Andreea Piscu, a termicast cursa într-o oră, 16 minute, 14 secunde şi 65 de sutimi.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Monica Florea, de la CS Municipal Sighişoara.

Cursa la masculin a fost câştigată de Nicolae Soare (CS Ştiinţa Bacău – CSM Bacău), cu o oră, trei minute, 47 de secunde şi 43 de sutimi.

Următoarea cursă pentru Paula Todoran este programată în 21 aprilie, la Bucureşti – Campionatul Naţional de Alergare pe Şosea.

Paula Todoran va mai participa în acest an la Campionatul Balcanic de Semimaraton, din Ucraina, Campionatul Balcanic de alergare pe şosea din Bosnia Herţegovina, Campionatul Naţional de Atletism, Campionatul Mondial de Atletism de la Doha, Campionatul Balcanic de Maraton din Belgrad şi Campionatul European de Cros, din luna decembrie, din Portugalia.

Leave a Comment