Paula Todoran – campioană naţională la maraton

Mă bucur că am reuşit să-mi îndeplinesc obiectivul propus la începutul anului”, a declarat atleta de la CSM Zalău

Al treilea cocurs oficial la care a luat startul în acest an a fost unul reuşit pentru atleta zălăuană Paula Todoran atât din punct de vedere al locului obţinut, cât şi al timpului înregistrat la finalul cursei. Sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău, antrenată de Mirel Seişanu, a participat duminică la Campionatul Naţional de maraton, desfăşurat la Bucureşti.
Chiar dacă pregătirea pentru acest concurs nu a decurs aşa cum şi-ar fi dorit sportiva, din cauza unei accidentări suferite în luna noiembrie a anului trecut, Paula Todoran a avut o evoluţie bună în cursa de duminică, terminând maratonul pe prima poziţie, cu timpul de 2 ore, 48 de minute şi 20 de secunde, cu un avans de aproape un minut faţă de ocupanta locului secund, Nicoleta Petrescu, de la CSM Oneşti.
„Este o realizare foarte mare pentru mine, având în vedere că, după 11 luni de chin, din cauza accidentării suferite la sfârşitul anului trecut, am obţinut locul întâi la maraton. Mă bucur nespus de mult pentru acest rezultat. Nu este deloc uşor să alergi un maraton şi să reuşeşti să-l şi câştigi. Chiar de aceea, numărul participanţilor la maraton este destul de redus. Sunt încântată atât de rezultat, cât şi de timpul înregistrat la final. Cu toate că multă lume nu mai credea în mine, eu nu mi-am pierdut deloc încrederea şi am demonstrat că am valoare”, a declarat Paula Todoran.
La maratonul de la Bucureşti a participat şi Alina Niţuleasa, sportivă pregătită de Lorena Boberschi, dar acesta a fost descalificată.
Simona Maxim, atletă originară din Zalău dar legitimată la CSM Oneşti, nu a avut nici ea o zi strălucită, fiind nevoită să abandoneze cursa la kilometrul 34.
În cadrul aceleaşi curse a fost organizat şi Campionatul Internaţional de maraton, Paula clasându-se pe locul trei. Prima poziţie i-a revenit unei atlete din Etiopia, iar pe locul doi s-a clasat o keniancă.

One Thought to “Paula Todoran – campioană naţională la maraton”

Leave a Comment