Patru zălăuani aleargă la Campionatul Naţional de Atletism de la Piteşti

Cei mai buni atleţi din România îşi vor da întâlnire la finalul acestei săptămâni pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti, unde este programat Campionatul Naţional de Atletism rezervat seniorilor şi tineretului. La seniori va avea loc ediţia cu numărul 101, iar la tineret a fost programată cea de-a 36-a ediţie.
Clubul Sportiv Municipal Zalău va fi reprezentat de Paula Todoran, sportivă clasată pe locul şase cu echipa României în proba de 10.000 de metri la Cupa Europei, în urmă cu trei săptămâni. Atleta pregătită de Mirel Seişanu va lua startul în cadrul aceleaşi probe şi la „Naţionalele” de la Piteşti, sperând să obţină o medalie. Printre adversarele Paulei Todoran în cursa de la Piteşti se numără şi Mădălina Florea, campioana naţională a acestei probe, Roxana Bârcă şi Andreea Pişcu, ultimele două făcând parte din echipa României care a participat la Cupa Europei de la Minsk.
Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău va avea doi participanţi la Camionatul Naţional, pe Claudiu Meleg şi Sharkany Rachel. Claudiu Meleg, sportiv pregătit de Teodor Bidian, va lua startul în cursa de 10.000 de metri, în timp ce Sharkany Rachel, atletă pregătită de Mirel Seişanu, va concura în proba de 100 de metri plat.
La evenimentul de la Piteşti va fi prezent şi Robert Parge, un zălăuan ce a activat la Clubul Sportiv Şcolar, iar în prezent concurează pentru Universitatea Cluj. Pentru fostul atlet al CSS Zalău va fi ultima verificare înaintea Campionatului European rezervat sportivilor sub 23 de ani, programat în perioada 13 – 16 iulie, în Polonia. Parge va alerga la Piteşti în cursa de 400 de metri.

Leave a Comment