Nevăzătorul Alexandru Bologa l-a învins pe campionul olimpic la judo

Performanţele continuă pentru sportivul născut în satul Derşida, comuna Bobota din judeţul Sălaj, Alexandru Bologa. Tânărul care s-a afirmat în urmă cu trei ani la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cucerind medalia de bronz, a reuşit zilele trecute să-l învingă chiar pe campionul olimpic.

În perioada 20 – 24 septembrie a avut loc în localitatea Tashkent, Uzbekistan, ultima competiţie internaţională la care a participat în acest an judoka Alexandru Bologa, evenimentul fiind un Grand Prix rezervat nevăzătorilor. România a fost reprezentată doar de Bologa, sportiv ce a reuşit să obţină primul loc la acest concurs, după o evoluţie foarte bună. Sportivul pregătit de antrenorul Tamas Gergely a învins în primele meciuri sportivi din Algeria şi Kazakstan, iar în semifinală a întâlnit tot un sportiv din Kazakstan, Anuar Sariyev, de care a reuşit să treacă la puncte. În finală, Bologa s-a duelat cu Sherzod Namozov din Uzbekistan, campionul olimpic de la Rio de Janeiro, din 2016, în faţa căruia tânărul originar din Derşida a reuşit să se impună.

Alexandru Bologa a ajuns în acest an numărul 1 mondial la judo pentru nevăzători, având în 2019 şi un titlu de campion european.

 

 

Leave a Comment