Luptătorii zălăuani au făcut legea la Memorialul „Leontin Bindiu”

Clubul Sportiv Municipal Zalău a organizat sâmbătă ediţia a XIII-a a Memorialului „Leontin Bindiu”, competiţie desfăşurată la sala de lupte libere din cadrul Stadionului Municipal Zalău.
Şase cluburi s-au întrecut la competiţia de la finalul săptămânii trecute: CSS Viitorul Cluj, CSM Cluj, CS Satu Mare, CS Baia Mare, CSM Zalău şi CSS Zalău.
Cele două cluburi sălăjene au participat cu un număr de 25 de sportivi pregătiţi de antrenorii Cristian Crişan, Ioan Pantea, Ioan Călian şi Gheorghe Panc, iar o parte dintre ei au avut evoluţii foarte bune.
De la CSM Zalău, Petruţ Moigrădean a obţinut locul I la categoria 74 de kilograme, în timp ce Ionuţ Sabou s-a clasat pe poziţia a III-a în cadrul aceleaşi categorii. Alexandru Mercea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în limita categoriei 60 de kilograme, iar Andrei Sur s-a situat pe poziţia secundă la 63 de kilograme.
Tot de la CSM Zalău, Vasile Moldovan s-a clasat pe locul doi la categoria 35 de kilograme, dar a avut ghinionul de a-l întâlni pe campionul naţional al acestei categorii, pierzând meciul la o diferenţă de un punct.
Şi CSS Zalău a avut sportivi cu rezultate remarcabile la această competiţie. Dănuţ Zaha a luptat la categoria 35 de kilograme, clasându-se pe locul I, poziţie pe care s-a situat şi Dănuţ Bulgăr, la categoria 63 de kilograme.
Darius Puşcaş a ocupat, şi el, locul I la categoria 85 de kilograme, în timp ce Ciprian Onica s-a clasat pe locul doi în cadrul categoriei 53 de kilograme. George Orţan a concurat la categoria 58 de kilograme, ocupând prima poziţie la final.
Bindiu Leontin a fost bistriţean de origine, iar la Zalău ajuns la începutul anilor ’80, fiind antrenor de lupte greco-romane la Clubul Sportiv Muncitoresc Zalău. În 1986 s-a transferat la CSM Armătura Zalău, devenind antrenor de lupte libere. A pregătit o serie de sportivi valoroşi, printre care şi pe Nicu Goarnă devenit multiplu campion naţional şi vicecampion naţional.

Leave a Comment