Luna şi semimaratonul pentru Paula Todoran

Mai sunt două luni până la deschiderea oficială a celei mai importante competiţii sportive din lume, Jocurile Olimpice, programate în acest an la Rio de Janeiro, în Brazilia, în perioada 5 – 21 august. Calificată în premieră la un astfel de eveniment, Paula Todoran se pregăteşte intens pentru a face faţă cu brio în „cursa curselor” din cadrul Jocurilor Olimpice, cum este supranumit maratonul.
Ultima cursă oficială pentru sportiva legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău a avut loc în data de 15 mai, Campionatul Naţional de Semimaraton, unde Paula Todoran a devenit vicecampioană naţională, terminând cursa la o secundă în spatele atletei de pe primul loc, Andreea Alina Piscu, de la Pandurii Târgu Jiu.
Atleta zălăuană venea după un cantoament la Băile Felix, staţiune în care sportiva îşi propune să mai efectueze un stagiu de pregătire până la Jocurile Olimpice de la Rio.
Până la evenimentul din luna august, Paula Todoran va mai lua startul la două curse de semimaraton, prima fiind programată în 11 iunie, un semimaraton la Helsinki. Această competiţie va fi o bună verificare pentru atleta zălăuană înaintea Campionatului European de Atletism de la Amsterdam, unde Paula Todoran va lua startul în cursa de semimaraton.
„Paula Todoran s-a confruntat cu probleme de sănătate înaintea Campionatului Naţional de Semimaraton. Rezultatul este unul bun, mai mult nu se putea în acel moment. Este clar că nu aceasta este valoare ei din punct de vedere al timpului înregistrat, dar sunt convins ă ea îşi va demonstra valoarea în cursa de semimaraton din cadrul Campionatului European”, a afirmat antrenorul Mirel Seişanu.
Paula Tdoroan, campioana de anul trecut la semimaraton, a terminat cursa din acest an cu timpul de o oră, 16 minute şi 27 de secunde.
Campionatul European de la Amsterdam este programat în perioada 6 – 10 iulie.

Leave a Comment