Liviu Ciupe rupe tăcerea:”La câţi bani am investit în acest club, cred că meritam măcar o invitaţie la meciurile din Liga Campionilor”

Liviu Ciupe rupe tăcerea:”La câţi bani am investit în acest club, cred că meritam măcar o invitaţie la meciurile din Liga Campionilor”

După trei etape în campionatul intern şi una în Liga Campionilor, toate trei pierdute de Remat Zalău,
fostul preşedinte al clubului, Liviu Ciupe, rupe tăcerea, acceptând un interviu cu cărţile pe faţă.

„Nu ştiu dacă plecarea mea a cauzat acest debut nefericit de campionat”

Reporter: Domnul Ciupe, în primul rând vreau să ştiu ce rol mai aveţi în momentul de faţă la acest club?
Liviu Ciupe: Rematinvest mai are patru la sută din acţiuni. Eu sunt un simplu acţionar şi atât. Un om care nu s-a implicat deloc la echipă în acest sezon.
Rep.: Au apărut tot felul de variante. Până la urmă care este, totuşi, motivul pentru care aţi luat decizia de a renunţa la o mare parte din acţiuni?
L.C.: La un moment dat, trebuie să-i laşi şi pe alţii să conducă, pentru că o pot face mai bine ca tine. Probabil, venind cu idei noi, pot să facă mai bine decât ai făcut tu înainte. În al doilea rând, din cauza timpului destul de limitat pe care-l mai am pentru volei. Problemele mele de serviciu sunt mult mai importante la ora actuală decât echipa.
Rep.: I-aţi lăsat pe alţii şi după trei etape…
L.C.: Da, ştiu la ce faceţi referire. Nu ştiu dacă plecarea mea a cauzat acest debut nefericit de campionat. Trebuie văzut managementul echipei, pentru că există un lot mai valoros decât în sezonul trecut, din punctul meu de vedere. Luat individual, cred că sunt jucători mai buni decât în sezonul trecut. Însă, când s-a început campionatul trebuia văzut care este starea de sănătate a fiecărui jucător în parte, dacă au fost accidentaţi în momentul efectuării transferului sau dacă s-au accidentat în timpul pregătirilor. În momentul în care un jucător are probleme de sănătate, te gândeşti dacă mai are rost să-l ţii la echipă. Sunt multe lucruri de care trebuie ţinut cont când se începe un campionat. Nu ştiu dacă s-a ţinut cont de ele sau nu, cert este însă, că echipa are un lot mai bun, iar rezultatele… se ştiu.
Rep.: Totuşi, care este motivul? Dacă pierzi la Constanţa sau cu vicecampioana Italiei poate fi numit accident, dar Rematul nu a mai pierdut de câţiva ani cu Piatra Neamţ sau Craiova.
L.C.: Este clar că lucruruile nu merg cum trebuie. Sincer, motivul exact nu pot să vi-l spun pentru că nu-l ştiu, dar sunt uimit şi eu de ceea ce văd la această echipă. Este clar că sunt probleme. În primul rând, nu ştiu dacă există o conducere bine pusă la punct, un preşedinte. O conducere care se respectă are toate strucuturile organizatorice, indiferent că sunt oameni plătiţi sau care lucrează benevol. Din punctul meu de vedere, faptul că nu există un preşedinte este o mare problemă, pentru că este ca şi un cor care cântă fără dirijor. Trebuie discutat şi cu fiecare jucător în parte, pentru a vedea ce probleme au. Eu am avut discuţii cu ei de câte ori era cazul. Cu echipa, cu fiecare jucător în parte, cu antrenorii. Rolul unui preşedinte este de a vedea problemele care sunt în cadrul echipei şi de a şti care sunt priorităţile.

„Nu este o problemă că nu am primit eu invitaţie. Problema este că nu merge echipa”

Rep.: Aţi rămas acţionar, cu acel procent de care vorbeaţi, patru la sută. Nu v-am văzut, însă, la niciun meci în campionat şi nici marţi seara, la cel din Liga Campionilor. De ce nici măcar în Champions League?
L.C.: Cinstit să fiu, nici nu ştiu când a avut loc conferinţa de presă pentru Champions League, faţă de alte dăţi, când eu îi invitam pe toţi acţionarii şi pe toţi cei care erau apropiaţi de echipă. Probabil puteam să-mi aloc atâta timp pentru echipă, cât să fiu prezent la conferinţă. În al doilea rând, nu ştiam nici la ce oră este meciul. Ştiam doar că se joacă marţi. Asta este. Nu vreau să mă amestec. Important este ca echipa să meargă bine, nu să fiu eu invitat. Dar, din păcate, se pare că nici echipa nu funcţionează bine. Una dintre probleme este cea de comunicare. (…)
Rep.: Să înţeleg că nu aţi primit nici măcar o invitaţie la meciurile din Champions League?
L.C.: Nu este vorba, neapărat, de invitaţie, dar măcar să fiu anunţat la ce oră e meciul. M-au sunat că este nevoie de tribunele mobile, pe care le-am dat, că este nevoie de suprafaţă de joc, pentru că era în depozit la Remat, deci am încercat să-i ajut. Dar, nimeni nu m-a întrebat dacă vin la meci. Cred că meritam măcar să fiu contactat telefonic, dacă nu mi s-a dat invitaţie. Eu aveam pentru fiecare sponsor un anumit număr de invitaţii. Le dădeam invitaţia şi-i contactam şi telefonic pentru a-i invita la meci. Totuşi, în acest an am alocat ceva bani acestui club şi cred că meritam măcar o invitaţie. Nici aceasta nu este o problemă până la urmă, dacă am primit eu sau nu o invitaţie. Problema este că nu merge echipa.

„Mă doare sufletul când văd că Volei Club Municipal Zalău, pentru că aşa ar trebui să-i spunem, are asemenea rezultate”

Rep.: După acest început dezastruos, unde credeţi că va ajuge echipa spre finalul campionatului?
L.C.: La început de campionat, conducerea trebuie să stabilească clar obiectivele echipei, obiective care nu se modifică până la finalul campionatului, pentru că sunt ţinte care trebuie atinse. Ca acţionar, nu ştiu ce s-a propus în acest an şi nici unde va ajunge. Totuşi, cred că-şi vor reveni, dar nu ştiu până la ce nivel. Sigur că mă doare sufletul când văd că Volei Club Municipal Zalău, pentru că aşa trebui să-i spunem, are asemenea rezultate. Putem să invocăm că nu a jucat Nagy sau alte motive. Dar să nu uităm că anul trecut am bătut Piatra Neamţ cu Mărieş şi cu Paşcan, Paşcan evoluând pe un alt post decât cel pe care juca în mod normal. Şi i-am bătut cu 3 – 0 la ei acasă.
Rep.: Am înţeles că aţi lăsat datorii destul de mari la echipă. Este adevărat?
L.C: Haideţi să lămurim lucrurile. Când am plecat eu de la echipă, nu aveam nicio datorie la bugetul statului. Acest lucru este cert. Datoriile care existau la momentul respectiv erau datoriile normale, care se plăteau după un anumit timp, nu erau situaţii dezastruoase. Cu aceste sume se mergea de la an la an, pentru că sursele clubului erau sponsorizările. Dacă o dată cu plecarea mea au plecat şi alţi sponsori, nu este problema mea. Cei care sunt acum la echipă trebuie să găsească soluţii. Nu am vrut să se spună că echipa este a lui Liviu Ciupe. Auzeam că dacă aş pleca eu, ar veni şi alţi sponsori. Foarte bine. Eu mi-am diminuat procentul ca să poată veni şi alţi sponsori. Dacă sunt sau nu este problema celor care conduc destinele clubului în acest moment.
Rep.: Primarul Radu Căpîlnaşiu spunea că ar fi fost mai corect din partea dumneavoastră să vă anunţaţi această diminuare a procentului înainte ca echipa să fie înscrisă în Champions League şi să înceapă discuţiile pentru noul sezon.
L.C.: Nu ştiu ce a spus domnul primar, însă ştiu că s-au întocmit nişte procese verbale, că a fost o Adunare Generală în care eu am anunţat că îmi diminuez contribuţia. Există deja un statut legiferat de Judecătoria Zalău, în care se spune clar procentele fiecăruia. Se ştia de la începutul campionatului că voi renunţa la o parte din procente. Nu s-a efectuat niciun transfer înainte de asta. Eu nu am semnat niciun contract cu jucătorii transferaţi în această vară. Toate transferurile au fost făcute cu acordul domnului primar. Dar, nu aceasta este problema. Transferurile sunt bune. Resursele financiare trebuie să le găsească. Dacă bine îmi aduc aminte, chiar la dumneavoastră în ziar citeam o declaraţie că după plecarea lui Ciupe vor veni alţi doi sau trei sponsori importanţi. Probabil sunt pe tricouri. Eu nu-i cunosc. Nici nu trebuie, dar să existe şi să ajute echipa.

„Am înţeles că există un conflict între galerie şi actuala conducere. Păcat! O galerie pentru o echipă este ca lăutarii la o nuntă”

Rep.: Revenind la meciurile din campionat, la finalul partidei cu Piatra Neamţ, galeria v-a scandat numele. De ce credeţi că a făcut-o?
L.C.: Am înţeles că există un conflict între galerie şi actuala conducere. Eu m-am uitat puţin la televizor, la meciul cu Piatra Neamţ şi am văzut că au apărut nişte pancarde. Nu cred că este bine să existe asfel de momente. E păcat. Eu m-am chinuit ani de zile să avem o galerie, pentru că o galerie pentru o echipă este ca lăutarii la o nuntă. Referitor la faptul că mi-au scandat numele, am aflat asta din presă. Probabil că lumea a văzut un altfel de volei, iar acum e greu să-i dezobişnieşti. Declaraţia domnului primar, pe care tot la dumneavoastră în ziar am văzut-o, că nu strigă întâmplător, mi se pare o aberaţie. Nici nu vreau să comentez. Eu vă propun însă să luaţi un interviu şi persoanelor din galerie, pentru că ei ştiu mai bine.
Rep.: La meciul din Champions League, de marţi seara, sala nu s-a umplut nici măcar pe jumătate, în ideea în care, în urmă cu trei ani, la debutul în Champions League, sala era plină cu o jumătate de oră înaintea începerii meciului. De ce credeţi că nu au venit sălăjenii la meci?
L.C.: Lumea vine la spectacol. Când echipa nu face spectacol, oamenii nu mai vin, vor să vadă un meci frumos. Cele trei înfrângeri ar putea fi una dintre cauze. Sincer, nu ştiu cât a costat un bilet, dar, probabil şi preţul biletelor a fost destul de mare.
Rep.: 25 de lei.
L.C.: Vedeţi? Să nu uităm că nu este o lume atât de bogată, încât să-şi permită acest lux. Eu făceam înainte de începerea sezonului o întâlnire cu toate persoanele din conducere şi cu acţionarii, în care stabileam preţul biletelor şi al abonamentelor. Ascultam mai multe păreri. Era altceva. Când asculţi mai multe păreri faci ceva constructiv.
Rep.: Este adevărat că jucătorilor li s-au interzis să mai dialogheze cu dumneavoastră şi cu Cristi Ciobănescu (fost team-manager, n.r.)?
L.C.: Da, aşa este. Nu este un lucru rău, dar aşa este, li s-au interzis să mai vorbească cu noi. Nu este nicio problemă, pentru că, până la urmă, nu avem niciun drept. Dar, marea problemă este că nu ştiu dacă mai comunică cineva cu ei, pentru că la Cristi vin multe mail-uri, iar el le dirijează către directorul clubului.
Rep.: Ce le transmiteţi, pe final, celor din actuala conducere?
L.C.: În primul rând, trebuie să stabilească urgent obiectivele. În la doilea rând, un alt tip de management. Nu neapărat schimbarea oamenilor, dar trebuie să existe o politică a clubului. Care este politica clubului în acest moment? Dacă ei o ştiu e bine, dacă nu, este o problemă. Gândiţi-vă că urmează meciul cu Dinamo, iar disputele cu această echipă au fost întotdeauna foarte încinse. Ferească Dumnezeu, dar a patra înfrângere consecutivă din campionat ar însemna un dezastru moral şi va trebui să se ia urgent măsuri.

12 Thoughts to “Liviu Ciupe rupe tăcerea:”La câţi bani am investit în acest club, cred că meritam măcar o invitaţie la meciurile din Liga Campionilor””

  1. paula

    Felicitari si multumiri domnului Ciupe pentru ceea ce a facut la remat zalau. Il asteptam sa revina la echipa!

  2. Da , da

    Asta a vrut. Nimeni nu il regreta! Are insa dreptate ca echipa trebuie sa se numeasca V.C.M Zalau. De ce nu a facut de 2 ani acest lucru ? E un lup moralist, duplicitar cum a fost toata viata. Din nou simte nevoia sa se bage in seama , cand nimeni nu il mai baga 1 Si prosti trebuie sa mai fie primarul & companY sa o mai faca ! Un las , fara caractre ! Se stie

  3. ovidiu

    ASTA AI MERITAT CIUPE, ESTI UN AROGANT, RAUVOITOR, UN AFACERIST MURDAR, NOI STIM, DE UN AI AVUT, BANII MURDAR, SI MAI AI…UN FOST ANGAJAT AL REMATULUI.

  4. mihai

    sunt de acord cu ovidiu, acest nemernic de ciupe de la sc.remat/. este un hoti, pungas, cind a venit la sc. remat, nu avea nimic, a lichidat pe salariatii vechi, a adus toate neamurile, a acaparat toate actiunile pentru el, deci firma a devenit mosia lui, gratis. tot fost salariat la sc.remat.

  5. marius

    mda … de ce invitatie ? ce 25 de lei era mult pt meci ?

  6. coco

    Nu stiu ce a facut la SC REMAT, dar echipa de volei Remat cu contrabuita hotaratoare a dansului a devenit tripla campiona si participanta in CL.
    Fara el sa vedem mai luam campionatul ?
    Chiar din organizarea acestui meci cu Cuneo (am fost printre cei 100 de spectatori platitori) rezulta diferenta majora de MANAGEMENT. Ce show a fost cu Trentino, Belchatow, etc. si ce naspa a fost acum, cu sala jumatate goala.
    Dezamagitor. Poate de strigau 900 de oameni „Hai Remat”, luam primul set 🙂

  7. andrei

    Ma numesc Andrei Pop, am 11 ani si sunt elev in clasa a VI a. Domnule Ciupe va rog din suflet sa va intoarceti la echipa. Atat am avut de spus. Multumesc.

  8. suporter

    Domnilor, ganditi ce spuneti. Omu asta de ciupe a lasat ceva in urma. A construit un club si o echipa, luand 3 campionate. Pe mine nu ma intereseaza cum a facut asta. A luat 3 campionate! Asta ramane. Nu stiu ce ati facut voi cei care vorbiti asa de urat fara nici un argument. Asa e la romani… e usor sa criticam. E jenant ca omu sa nu primeasca o invitatie.

  9. sorin

    domnule ciupe ,felicitari pentru efortul financiar si pentru rezultate,Nu cred ca ele se vor repeta pentru ca echipa a incaput pe mana unor ageamii si pana la a distruge echipa nu mai este decat foarte putin.

  10. fost jucator

    nu sint fanul acestui ciupe. nicidecum. dar nu poti sa nu observi din interviu ca este meserias. asa avem noi darul de a distruge oamenii cu rezultate. atat in cazul profesorului tadici, cat si in cazul lui ciupe exista si oameni care dau cu pietre. cred ca situatia echipei este consecinta fireasca a numirii unui om care in viata sa a citit o singura carte. si nici pe aia pana la sfarsit. este vorba de ,, cartea de bucate ,,. VAE VICTIS pentru cei ce inteleg asta.

  11. anonim

    Cred ca Ciupe a mai citit si Cartea de telefon si probabil si Mersul trenurilor. Dar nu asta e problema. In viata esti tot atat de bun cat propriile tale rezultate. Iar Ciupe chiar a avut rezultate. Nu cred ca este un „Invins” asa cum zice „fost jucator”. El poate este un invingator ca si Brennius, cel care a spus la cucerirea Romei: VAE VICTIS.
    Oricum datorita lui Ciupe am fost campioni trei ani la rand iar datorita lui Potrovita, Tarle ( care nu demult se intreba cand e gol la volei) vom fi multi ani de acum incolo fosti campioni.

Leave a Comment