HC Zalău, învinsă la opt goluri pe terenul vicecampioanei

HCM Baia Mare – HC Zalău 29 – 21 (16 – 9)

Venită după şapte victorii consecutive, HCM Baia Mare a demonstrat şi miercuri, în meciul de pe teren propriu cu HC Zalău, că este favorită, în acest sezon, la câştigarea campionatului. Zălăuancele pregătite de Gheorghe Tadici au pierdut cu scorul de 21 – 29 disputa de la Baia Mare, înregistrând al treilea eşec, după cele cu „U” Jolidon Cluj şi HC Dunărea Brăila.
Ajutate din tribune de publicul băimărean, care a umplut până la refuz Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, maramureşencele şi-au demonstrat valoare încă din primele minute. Jucătoarele pregătite de Costică Buceschi au condus cu 3 – 0 după cinci minute, iar Gheorghe Tadici a solicitat primul timp de odihnă.
Ciuciulete şi compania au continuat, însă, să comită multe greşeli pe faza de atac, iar în apărare le-au lăsat multe spaţii libere jucătoarelor gazdă.
Constantinescu a ratat, în minutul şase, prima aruncare de la şapte metri pentru HC Zalău, dar respingerea lui Băbeanu a ajuns la Bardac, care a înscris primul gol pentru formaţia de la poalele Meseşului. Zalăul nu a putut ţine pasul cu formaţia gazdă, ratând multe ocazii, chiar şi din situaţii de „unu la unu”, iar scorul pauzei a devenit 16 – 9, după ce Constantinescu a ratat şi a doua aruncare de la şapte metri pentru echipa zălăuană.
În partea secundă, handbalistele pregătite de Tadici au dat senzaţia că pot obţine ceva din acest meci şi s-au apropiat la cinci goluri, 20 – 15, în minutul 40. A urmat, însă, o nouă aruncare de la şapte metri ratată de echipa zălăuană, de această dată prin Eliza Cicic, după care a început declinul. HCM-ul s-a desprins la 11 goluri în minutul 50, 26 – 15, cea mai mare diferenţă de scor din timpul partidei. Până la final, Zalăul a mai redus puţin din handicap, Florina Ciobanu marcând ultimul gol al meciului, pentru 29 – 21, după o aruncare de la şapte metri transformată în ultima secundă.
HC Zalău: Mihaela Cheţa, Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan – Carmina Bădiţă (2), Crina Pintea (4), Claudia Constantinescu (2), Georgiana Ciuciulete (5), Loredana Pera (2), Valeria Beşe (2), Andrada Pop, Valentina Bardac, Andrada Trif (2), Ana Maria Şomoi, Eliza Cicic (1), Florina Ciobanu (1). Manager: Gheorghe Tadici

Leave a Comment