Gheorghe Tadici: „Am pierdut un meci, dar am câştigat patru jucătoare de mare perspectivă”

Fără o parte dintre titulare, Handbal Club Zalău nu a avut nicio şansă duminică, pe terenul formaţiei CSM Slatina, unde a cedat cu un surprinzător 21 – 27, după ce la pauză, tabela a arătat 13 – 10 tot în favoarea gazdelor.
Primele 25 de minute au fost echilibrate, Berbece, Abed-Kader, Popescu şi Severin au ţinut Zalăul aproape până spre finalul primei părţi. Gazdele au intrat cu plus trei la cabine, dar în prima parte a actului secund, zălăuancele nu au mai fost la fel de concentrate, dându-le şansa gazdelor să se desprindă la 12 goluri în minutul 49, 26 – 14. Jucătoarele lui Tadici şi-au revenit la forma din prima repriză în ultimele zece minute şi au reuşit să se apropie la şase goluri.
După eşecul de la Slatina, echipa zălăuană a coborât pe locul nouă în Liga Naţională, urmând ca joi să primească vizita formaţiei Gloria Bistriţa-Năsăud, într-un meci din cadrul etapei a IX-a.
„Fetele au jucat bine în prima repriză, iar în repriza a doua au avut un moment nefast între minutele 35 şi 45, când nu au mai fost la fel de concentrate. Am avut pe foaie opt jucătoare sub 21 de ani, care au jucat împotriva unor handbaliste experimentate, cu multe stagii de pregătire la activ. Lipsa de concentrare şi de experienţă şi-a spus cuvântul la un moment dat. Exceptând perioada celor zece minute din repriza a doua, pot spune că sunt mulţumit de fete. Sigur că, întotdeauna este loc de mai bine, dar am considerat că e nevoie să le ofer şansa de a evolua într-un meci şi în prima parte a campionatului. Nu puteam să fac un astfel de experiment pe teren propriu din respect pentru publicul care este alături de noi. Am pierdut un meci, dar am câştigat patru jucătoare care sunt de mare perspectivă. Evenimente neplăcute sunt şi la case mai mari, cum e genul celor de la CSM Bucureşti, a căror buget este incomparabil cu al nostru”, a declarat Gheorghe Tadici.
Cele mai multe de Lorena Ostate – de la gazde şi de Dana Abed Kader – de la oaspete, fiecare cu câte şapte goluri.
Rezultatele complete: CSU Cluj-Napoca – CSM Bucureşti 27 – 34, Măgura Cisnădie – CSM Galaţi 23 – 19, Gloria Bistriţa-Năsăud – Minaur Baia Mare 22 – 19, Corona Braov – CSM Râmnicu Vâlcea 22 – 25, CSM Slatina – HC Zalău 27 – 21 şi Gloria Buzău – SCM Craiova 27 – 17.

Leave a Comment