Eveniment sportiv inedit la Zalău

Oina, sportul naţional al românilor, revine în prim-plan în municipiu la finalul acestui an, după ce în urmă cu doi ani, Stadionul Municipal „Gheorghe Guşet” a fost gazda fazei naţionale a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Evenimentul din 2015 a adunat la start opt echipe şcolare, cele mai bune din România, din Neamţ, Arad, Ilfov, Dolj, Buzău, Cluj, Bucureşti şi Sălaj, iar la competiţia din acest an vor evolua cele mai bune echipe feminine de oină din România la categoriile junioare II şi III.
În perioada 10 – 12 noiembrie, Zalăul va fi gazda Campionatului Naţional de Oină, la feminin, rezervat categoriilor junioare II şi III (fete cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani). Cel mai probabil, evenimentul se va desfăşura în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu Zalău”, dar nu este exclusă nici varianta desfăşurării acestui eveniment în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.
Campionatul Naţional de Oină rezervat junioarelor II şi III este un eveniment inedit pentru municipiul Zalău.
Competiţia de la Zalău este organizată de Federaţia Română de Oină, în parteneriat cu Primăria Zalău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj.
Preşedintele Federtaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, a luat decizia de a organiza la Zalău un astfel de eveniment ca urmare a bunei organizări a evenimentului din urmă cu doi ani.
„Ca urmare a unei discuţii purtate cu preşedintele Nicolae Dobre la începutul anului, s-a stabilit ca Zalăul să fie gazda ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de oină, la feminin, rezervat junioarelor II şi III. Sper să avem parte de susţinere din partea autorităţilor locale, dar şi a celorlalte instituţii de specialitate. M-aş bucura să vină alături de noi cât mai mulţi oameni care iubesc oina, fiindcă este vorba despre un eveniment inedit”, ne-a declarat Cosmin Ardelean, profesor de sport în cadrul Şcolii Gimnaziale Dragu, care este şi reprezentantul Federaţiei Române de Oină la nivel de judeţ.
Vineri seara, în data de 10 noiembrie, va avea loc şedinţa tehnică, iar sâmbătă şi duminică vor avea loc partidele din cadrul competiţiei.
Prima competiţie feminină de oină a fost organizată în Sălaj în luna martie a acestui an, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale din Dragu, unde s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, ciclul gimnazial.

Leave a Comment