Elevii Şcolii Gimnaziale din Zimbor s-au antrenat alături de vicecampioana europeană la cros

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj a organizat a cincea acţiune din programul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitatea”, lansat de Ministerul Tineretului şi Sportului, implementat şi în Sălaj din toamna anului trecut.
Călin Marincaş şi Paula Todoran sunt sportivii aleşi până în acest moment să participe la astfel de acţiuni, prin care se urmăreşte atragerea tinerilor spre sportul de masă şi cel de performanţă.
Acţiunea de la finalul săptămânii trecute a fost organizată la Şcoala Gimnazială din Zimbor, unde elevii au avut-o alături pe atleta Paula Todoran, vicecampioană europeană la cros în 2017.
Aproape 100 de elevi au asistat la discursul sportivei pregătite de Mirel Seişanu, care le-a vorbit elevilor despre sport şi împortanţa acestuia, dar şi despre drumul pe care l-a parcurs până a ajunge la performanţă.
Paula Todoran a efectuat şi o serie de exerciţii de încălzire alături de elevii prezenţi, tocmai pentru a-i determina pe aceştia să înţeleagă importanţa mişcării şi a sportului.
„Ne dorim ca aceste deplasări în mediul rural să nu fie doar simple deplasări, iar copiii şi tineri să înţeleagă că sportul este extrem de important în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Mulţumesc directorului Şcolii Gimnaziale din Zimbor şi celorlalte cadre care ne-au sprijinit în această acţiune. Acţiunile de acest gen vor continua şi vom încerca să avem alături şi alte personalităţi din lumea sportului sălăjean”, a declarat directorul DJST Sălaj, Adrian Fărcaş.

Leave a Comment