Cupa Văilor, competiţie ajunsă la a 49-a ediţie

Cupa Văilor este una dintre cele mai vechi competiţii sportive organizate la nivel de judeţ, fiind în anii trecuţi o adevărată rampă de lansare pentru tinerii doritori să practice sportul de performanţă.
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj organizează în acest ediţia a 49-a a acestui eveniment, prima fază urmând să se desfăşoare vineri după-amiaza.
Competiţia este rezervată elevilor din clasele III – VIII de la şcolile gimnaziale din judeţ, urmând a fi organizată la disciplinele atletism, handbal, volei şi minifotbal.
Peste 3.500 de elevi sunt angrenaţi la etapa pe văi, iar la etapa finală, programată în acest an în data de 19 mai, la Zalău, se estimează un număr de 450 de elevi.
Cupa Văilor este cea mai mare competiţie de masă din judeţ şi una dintre cele mai mari la nivel naţional care angrenează în aceeaşi zi la mişcare un număr atât de mare de elevi.
DJST Sălaj a alocat un buget de 5.600 de lei pentru premii constând în cupe, trofee şi diplome atât pentru etapa pe văi, cât şi la cea finală.
Etapa pe văi se organizează în următoarele localităţi: Cupa Văii Agrijului – Românaşi, Cupa Văii Almaşului – Almaş, Cupa Văii Barcăului I – Boghiş, Cupa Văii Barcăului II – Marca, Cupa Văii Crasnei – Horoatu Crasnei, Cupa Sălajului – Mirşid, Cupa Văii Someşului I – Poiana Blenchi, Cupa Văii Someşului II – Aluniş, Cupa Văii Someşului III – Cristolţ, Cupa Văii Zalăului – Şamşud, Cupa Oraşelor – Şimleu Silvaniei şi Cupa Municipiului Zalău – Ortelec.

One Thought to “Cupa Văilor, competiţie ajunsă la a 49-a ediţie”

  1. Se bifeaza an de an aceasta actiune care altadata era o sarbatoare in comunele unde se organizau pe parcursul a doua zile,copii se cazau la colegii lor din localitatea organizatoare acasa iar seara era o ” socializare” deosebita intre elevi ,dascali si parinti . O tempora .…Acum in 2-3 ore totul se termina ,.Nici profesori nu mai sunt pasionati de nici un fel,facuti la Goldis si Spiru Haret ,la fabricile de diplome de prostie crunta ,la fara frecventa …

Leave a Comment