Consiliul Județean Sălaj pregătește 140.000 de lei pentru participarea echipei HC Zalău în cupele europene

Clasată pe locul cinci la finalul sezonului trecut, HC Zalău și-a câștigat dreptul de a participa și în actuala ediție a Cupei EHF, a doua cea mai importantă competiție europeană intercluburi. În aceste sens, Consiliul Județean Sălaj, instituție care susține handbalul de ani buni, propune suplimentarea bugetului aprobat la începutul sezonului cu suma de 140.000 de lei, proiect de hotărâre ce urmează să fie dezbătut în ședința ordinară de miercuri, 26 septembrie.
Consilierii județeni au aprobat în această vară suma de 2,67 milioane pentru o parte din cluburile sportive din municipiu, Handbal Club Zalău beneficiind de peste 2,5 milioane.
HC Zalău s-a calificat direct în turul doi preliminar al Cupei EHF, urmând să întâlnească echipa germană, Borussia Dortmund, grupare ce revine în cupele europene după o pauză de 14 ani.
Meciul tur dintre cele două echipe este programat în 14/15 octombrie, la Zalău, iar returul, în 21/22 octombrie, în Germania.
În turul doi preliminar al Cupei EHF, vor mai evolua două echipe româneşti: Măgura Cisnădie şi HCM Râmnicu Vâlcea.
HC Zalău a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei EHF în ediția 2017 – 2018, fiind eliminată de echipa turcă, Kastamonu Beledyiesi.
Cea mai notabilă performanță înregistrată de clubul zălăuan în această competiție europeană a fost disputarea finalei, în sezonul 2011 – 2012, împotriva rusoaicelor de la Lada Togliatti.
În sezonul trecut, clubul de handbal a beneficiat de 2,69 milioane de lei din partea insituției condusă de Tiberiu Marc.

Leave a Comment