Premianţii olimpiadelor judeţene, răsplătiţi cu sume cuprinse între 50 şi 150 de lei

Elevii sălăjeni care au obţinut distincţii, medalii şi premii speciale, precum şi cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor, la etapele judeţene ale competiţiilor şcolare, vor primi stimulente financiare de la bugetul judeţului.

În acest sens, miercuri 26 septembrie, va fi supus votului consilierilor sălăjeni proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentul de acordare a stimulentelor, ale cărui prevederi intră în vigoare din acest an. Prin această iniţiativă, autorităţile îşi propun să stimuleze elevii capabili de performanţe înalte şi pe profesorii lor, în condiţiile în care rezultatele de excepţie ale acestora „contribuie la îmbunătăţirea calităţii în educaţie, ridicând judeţul Sălaj pe cele mai înalte trepte ale podiumului educaţiei în România”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

„În actualul context socio-economic, considerăm că este din ce în ce mai oportună recunoaşterea valorilor, precum şi recompensarea şi motivarea acestora. Pornind de la premisa că Educaţia este baza unei societăţi şi văzând rezultatele de excepţie pe care elevii judeţului, îndrumaţi de cadrele didactice ale acestora, le-au obţinut la olimpiadele şi concursurile şcolare, consideră că efortul acestora trebuie răsplătit prin acordarea, în condiţiile legii, de stimulente financiare în cadrul manifestării Zilei Mondiale a Educaţiei (5 octombrie – n. red.)”, susţine Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Regulamentul amintit prevede că elevii care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare vor fi recompensaţi cu 150 de lei, cei care au obţinut locul II, cu 100 de lei, în timp ce şcolarii de pe locul III, 50 de lei. Aceleaşi sume vor fi acordate şi cadrelor didactice care i-au pregătit.

Alte articole

One Thought to “Premianţii olimpiadelor judeţene, răsplătiţi cu sume cuprinse între 50 şi 150 de lei”

  1. Anonim

    50 de lei? Bine ca pentru ” tinerii ortodocsi” si prostia aceea de eveniment de acum o luna ati dat si primaria si CJ zeci de mii de lei. Asa da invesitie in tineri si in invatamant!

Leave a Comment