Clasări pe podiumul mondial pentru sportivii de la CS Dani-San Zalău şi CS Omega Şimleu Silvaniei

Cea de-a VIII-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Shotokan s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Varna, în Bulgaria, din delegaţia României prezentă la acest eveniment făcând parte şi sportivi sălăjeni, reprezentanţi ai cluburilor CS Dani-San Zalău şi CS Omega Şimleu Silvaniei.
CS Dani-San Zalău a fost prezent cu un lot alcătuit din şapte sportivi: Adrian Creţ, Andrei Chiş, Darius Goron, Andrei Creţ, Daria Făgăraşi, Ştefania Costea şi Antonia Niream, care au obţinut trei medalii de argint şi cinci de bronz.
Adrian Creţ a obţinut medalia de bronz la kata individual, iar fiul acestuia, Andrei, bronz la kumite echipe. Andrei Chiş, fiul antrenorului Dan Chiş, a obţinut medalia de argint la kata echipe, unde l-a avut partener pe Darius Goron. Daria Făgăraşi a obţinut două medalii, un argint la kumite echipe şi bronz la kumite individual. Două medalii de bronz a cucerit şi Antonia Niream, sportivă medaliată cu bronz la kumite individual şi kumite echipe.
„Pentru a ajunge pe podiumul unei competiţii mondiale, este nevoie de foarte multă muncă, tocmai de aceea sunt foarte mulţumit de rezultatele sportivilor mei şi vreau să-i felicit pe această cale”, a declarat antrenorul Dan Chiş, prezent la „Mondialele” din Bulgaria şi în calitate de arbitru.
CS Omega Şimleu Silvaniei l-a avut ca reprezentant pe Raul Maier, sportiv legitimat şi la Clubul Copiilor. Elevul pregătit de antrenorul Gheorghe Pop a obţinut medalia de bronz la kumite echipe, tehnicianul şimleuan declarându-se mulţumit de rezultatul sportivului său, având în vedere că au fost prezenţi peste 1.000 de participanţi.
În clasamentul pe naţiuni, România a ocupat prima poziţie, fiind pentru prima dată când delegaţia ţării noastre ocupă locul întâi la acest Campionat Mondial.

Leave a Comment