Campioana Sălajului la fotbal se va decide într-o singură partidă

Programată iniţial să se dispute în două manşe, tur – retur, disputa dintre Sportul Şimleu şi Rapid Jibou pentru desemnarea campioanei judeţene, se va juca într-o singură manşă, pe un teren neutru, cel mai probabil Stadionul Municipal Zalău sau „Gâlgău Arena”.

Decizia a fost luată miercuri dimineaţa, în cadrul şedinţei Biroului Executiv din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj.

„Având în vedere că pentru AJF Sălaj primează criteriul sportiv și din dorința de a desemna campioana județului pe teren, Comitetul Executiv al AJF Sălaj din data de 15.07. 2020, întrunit în mod statutar în prezența majorității membrilor săi, domnii Horațiu Bogar si Florin Mitrea lipsind motivat, adoptă în unanimitate următoarea decizie:  jocul Sportul Simleu-Silvaniei – Rapid Jibou se va disputa într-o singura manșă, în data de 26.07.2020 (duminică) de la ora 18:00, pe teren neutru, cu respectarea protocolului medical aprobat de către FRF în data de 14.07.2020”, se arată în comunicatul emis de AJF Sălaj.

Sportul Şimleu ocupă prima poziţie în Liga a IV-a, iar Rapid Jibou se clasează pe locul secund, cele două fiind la egalitate de puncte. AJF Sălaj luase în calcul şi o altă variantă în cazul în care Comitetul de Urgenţă al FRF nu ar fi aprobat „protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator”, aceasta fiind calificarea la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a a echipei de pe primul loc, Sportul Şimleu, iar ocupanta locului secund, Rapid Jibou, ar fi evoluat în faza naţională a Cupei României. Totuşi, Rapid Jibou va reprezenta judeţul la faza naţională a Cupei României indiferent de rezultatul partidei cu Sportul Şimleu, AJF luând decizia, tot în cadrul şedinţei Biroului Executiv de miercuri, ca echipa de pe locul secund să reprezinte judeţul în această competiţie, dat fiind faptul că semifinalele şi finala fazei judeţene nu s-au mai putut desfăşura.

Leave a Comment